Αθλητισμός

Νίκη από τα 11 μέτρα για τον Βόλο με 1-0 επί του Πανσερραϊκού

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Βόλο και την κατέκτησε στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 1-0 με χτύπημα πέναλτι του Παναγιώτη Μωραΐτη και ανέπνευσαν βαθμολογικά.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Βόλο στο φετινό πρωτάθλημα, μετά το «τρίποντο» επί της Κηφισιάς και ήρθε δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο το παιχνίδι ήταν καλύτερο από πλευράς θεάματος, σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Με τη νίκη του αυτή ο Βόλος ανέβηκε στην 11η θέση με 10 βαθμούς, αφήνοντας για πρώτη φορά τρεις ομάδες πίσω στη βαθμολογία (Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό), ενώ πλησίασε στον ένα βαθμό τον Ατρόμητο και στους τρεις τον Πανσερραϊκό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά φέτος ο Βόλος κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και με το γκολ που πέτυχε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

 

Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες

Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, προχώρησε σε μία αλλαγή (αναγκαστική) στην ενδεκάδα, σε σχέση με τους παίκτες που ξεκίνησαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Τη θέση του τιμωρημένου Γκαρσία πήρε ο Μωραΐτης. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κόστιτς, με τον Άλχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Λούνα το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Τσοκάνης και Μπαριέντος. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ντέλετιτς δεξιά και Κίτσος αριστερά. Ο Κόμπα αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Μωραΐτη.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Πανσερραϊκού Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Χόβαν. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Δεληγιανίδης, Μπέργκστρεμ, Γκοτζαμανίδης και Πηλέας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μορέιρα, Ουεντραόγκο και Στάικος, με τους Μασαρίποφ και Τόμας να αγωνίζεται στα άκρα και τον Άλεξιτς να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση.

 

Κακό θέαμα στο πρώτο μέρος

Κακό θέαμα πρόσφεραν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τον Βόλο να είναι ακίνδυνος επιθετικά, με τους παίκτες του Άνχελ Λόπεθ να κάνουν πολλά λάθη, σ’ ένα ματς που δεν είχε ρυθμό λόγω και των πολλών διακοπών.

Ο Πανσερραϊκός φρόντιζε να αμύνεται σωστά, χωρίς η εστία του Χόβαν να κινδυνέψει ιδιαίτερα και να προσπαθεί να απειλήσει το τέρμα του Βόλου με αντεπιθέσεις.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Βόλος είχε να επιδείξει ένα σουτ του Ντέλετιτς στο 8’, το οποίο εξουδετέρωσε στην αριστερή του γωνία ο Χόβαν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στα πρώτα 45 λεπτά οι «κυανέρυθροι» δεν κέρδισαν ούτε ένα κόρνερ. Η επιθετική τους ανάπτυξη ήταν κακή, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με σχετική άνεση το μηδέν.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία δεν απείλησαν με τη σειρά τους το τέρμα του Κόστιτς, έχοντας ένα σουτ του Τόμας στο 11’ με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ένα σουτ του Άλεξιτς στο 36’ από πλάγια θέση αριστερά, με τον Κόστιτς να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο 19’ αποχώρησε τραυματίας από το αγωνιστικό χώρο ο Ζαν Μπαριέντος και τη θέση του πήρε ο Μεμάνια Γκλάβτσιτς.

 

Σκόραρε με πέναλτι ο Μωραΐτης

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άνχελ Λόπεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Μαχαίρα στη θέση του Κίτσου, με τον Βόλο να πιέζει ψηλά με στόχο να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους σε λάθη.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντέλετιτς από τα δεξιά ξεπέρασε ωραία τον Μπέρκστρεμ, επιχείρησε τη σέντρα, ο Κόμπα δεν μπόρεσε να σουτάρει, η μπάλα στρώθηκε στον Τσοκάνη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ. Η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ουεντρεόγκο, με τον Βάτσιο να μην βλέπει την παράβαση και να υποδεικνύει κόρνερ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με το Ανδρέα Γκάμαρη να στέλνει τον Αριστείδη Βάτσιο να δει τη φάση, με τον διαιτητή από την Ανατολική Αττική να καταλογίζει πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει στο 54’ ο Παναγιώτης Μωραΐτης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ όχι μόνο με την φανέλα του Βόλου, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ.

Στη συνέχεια ο Βόλος προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ, κρατώντας μακριά από την περιοχή του Κόστιτς τους παίκτες του Πανσερραϊκού.

Ο Λόπεθ έριξε στο ματς τον Μύγα στο 63’, βγάζοντας από το παιχνίδι τον Μαχαίρα για λόγους τακτικής (ο νεαρός μεσοεπιθετικός έπαιξε 18 λεπτά), με τον Βόλο να παίζει με τριάδα στην άμυνα (Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης).

Οι «κυανέρυθροι» δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα με ισοφάριση από τον Πανσερραϊκό και στο 61’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Ντέλετιτς, με τον Χόβαν να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Πανσερραϊκός στο 70’ είχε μια σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν ο Μασαρίποφ από το ύψος της περιοχής σούταρε, με τον Κόστιτς να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 88’ σε δυνατό σουτ του Άλχο έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν, για να χαθεί μία καλή ευκαιρία για τον Βόλο να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Λόγω τεχνικού προβλήματος στις κάμερες του VAR διεκόπη για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να παιχθούν 13 λεπτά καθυστερήσεων. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο, οι παίκτες του Βόλου παίζοντας ψύχραιμα και αποφεύγοντας τα λάθη μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 και να πάρουν μία σημαντική νίκη.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Ψύλλος (Λέσβου)

4ος διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Κίτρινες: Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης – Δεληγιαννίδης, Γκοτζαμανίδης, Χόβαν, Σοφιανός.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Άλχο, Λούνα, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Τσοκάνης, Μπαριέντος (19’ λ.τρ. Γκλάβτσιτς), Ντέλετιτς (93’ Ασλανίδης), Κίτσος (46’ Μαχαίρας, 63’ Μύγας), Κόμπα (93’ Τρουιγέ), Γκαρσία.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Δεληγιαννίδης (94’ Ντανγκερλούι), Πηλέας, Μπέργκστρεμ, Γκοτζαμανίδης, Μορέιρα (60’ Χατζηστραβός), Ουεντραόγκο, Στάικος (94’ Μπαΐροβιτς), Μασαρίποφ, Τόμας (60’ Σοφιανός), Άλεξιτς.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Το σημείο «παγίδα» στην πόλη που γίνεται… τσουλήθρα για τους Λαρισαίους (φωτο)

Για επικίνδυνο σημείο στην πόλη της Λάρισας το οποίο θα πρέπει να επιδιορθωθεί σύντομα καθώς…

26 Μαρτίου 2024

Δράση από την εταιρεία Alzheimer στον Βόλο

  Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή,…

26 Μαρτίου 2024

«Tο μετανιώνεις τώρα;»: Τον χώρισε και εκείνος άνοιξε εστιατόριο με πρόσοψη – εκδίκηση στην πρώην του

Την πιο απίστευτη εκδίκηση σκέφτηκε ένας επιχειρηματίας στο Caroline Springs της Αυστραλίας. Ο άντρας άνοιξε…

26 Μαρτίου 2024

Με μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου για…

26 Μαρτίου 2024

Σε ποια χώρα οι γάμοι αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 9 χρόνια

«Βίον ανθόσπαρτον» φαίνεται να είπε περισσότερα ζευγάρια στην Κίνα για πρώτη φορά μετά από 9…

26 Μαρτίου 2024

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του ΙΣΜ για τη διασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης των παρελάσεων και των δημοσίων εκδηλώσεων

  Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου…

26 Μαρτίου 2024