Αθλητισμός

Νίκες μέχρι τέλους θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου για να στεφθεί πρωταθλητής

Μετά από τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό και την προσεχή Κυριακή υποδέχεται τον Θησέα, για την 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 4ο όμιλο.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από τη Νίκη στο βαθμολογικό πίνακα και η πρωτιά θα παιχθεί στα δέκα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον όμιλο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει χωρίς βαθμολογικές απώλειες στο ντέρμπι με τη Νίκη (στις 17 Φεβρουαρίου), κερδίζοντας τα δύο προσεχή παιχνίδια με Θησέα (εντός) και Στυλίδα (εκτός έδρας). Παράλληλα, θα περιμένει να δει και τα αποτελέσματα της Νίκης στις αναμετρήσεις με Απόλλωνα Μακρυχωρίου την Κυριακή στην Καρδίτσα και με Αστέρα Ιτέας στο Πανθεσσαλικό.

Βέβαια, στον Ολυμπιακό εκείνο που κοιτάζουν είναι να κερδίζει η ομάδα τα παιχνίδια που δίνει κάθε αγωνιστική και στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ταμείο. Υπάρχουν πολλά «πονηρά» παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς και κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο.
Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να υποδέχονται μια ομάδα, η οποία σαφώς και δεν διαθέτει την ποιότητα και το βάθος που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, ωστόσο, για να έρθει η νίκη για το βολιώτικο συγκρότημα, θα πρέπει οι παίκτες να είναι σοβαροί, προσηλωμένοι στο στόχο και να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία εκείνα που τους χαρακτηρίζουν, ως ομάδα.
Ο Περικλής Αμανατίδης έχει τονίσει στα τελευταία παιχνίδια, πως υπάρχει πίεση στην ομάδα, καθώς πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση κυνηγού και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για νέες απώλειες βαθμών. Ωστόσο, οι παίκτες οφείλουν να ζουν και να αγωνίζονται με την πίεση, να διαχειριστούν την κατάσταση και σε κάθε παιχνίδι να παίζουν με πάθος για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει έμπρακτα την ομάδα με την παρουσία του στα παιχνίδια, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας και την Κυριακή αναμένεται να δώσει νέο δυναμικό «παρών» στο ματς με τον Θησέα. Πόλο έλξης αποτελούν και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε δύο γκολ στην αναμέτρηση με τον Πιερικό στην Κατερίνη και οδήγησε τη νέα του ομάδα στη νίκη.
Ο έμπειρος επιθετικός θα έχει το χρόνο να γνωρίσει καλύτερα τους συμπαίκτες του, να προπονηθεί μία εβδομάδα με τον Ολυμπιακό και να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος στο κυριακάτικο παιχνίδι. Πραγματικά, είναι πολυτέλεια για την κατηγορία να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική ο Μάντζιος, ένας παίκτης που έχει σκοράρει 101 γκολ στην καριέρα του, παίζοντας όλα αυτά τα χρόνια μόνο σε πρωταθλήματα Α’ Εθνικής με τις ομάδες που αγωνίστηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέσσερις κίτρινες ο Ρόκας
Με προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άλλη Μεριά άρχισε ουσιαστικά από χθες η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Θησέα. Το ευχάριστο είναι πως ο Παντελής Ριζογιάννης ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στο ματς με τον Πιερικό (είχε χτυπήσει στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε) και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Περικλή Αμανατίδη. Όπως όλα δείχνουν, ο έμπειρος μέσος θα κληθεί να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα.
Ο Νίκος Μπουτζίκος, ο οποίος δεν έπαιξε στα τρία εκτός έδρας ματς, με Μετέωρα, Αλμυρό και Πιερικό, λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπισε, αισθάνεται πολύ καλύτερα και το πιθανότερο είναι να τον δούμε να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και ο Αντώνης Ζγκούρι, ο οποίος ήταν εκτός 18αδας, λόγω τραυματισμού, στα δύο τελευταία παιχνίδια.
Ο Στάθης Ρόκας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από το ματς της Κυριακής. Ο Περικλής Αμανατίδης έχει τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» να έχει πολλές λύσεις στα χέρια του και επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, βάσει και της τακτικής που θα ακολουθήσει η ομάδα. Πάντως, ο τεχνικός του Ολυμπιακού προσανατολίζεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, τις οποίες και θα αποφασίσει μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας.
Όσον αφορά τον Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα χαρτιά του και πολύ δύσκολα θα εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ. Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν τις προσπάθειες και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση του δελτίου του Σέρβου μέσου, καθώς ολοκληρώνεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.
Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με Έλληνα δεξιό οπισθοφύλακα, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει «γεμάτη» χρονιά μέχρι τώρα και είναι έτοιμος να παίξει, εφόσον αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σουηδοί και Φινλανδοί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Στον χιονισμένο βορρά της Φινλανδίας, σουηδοί και φινλανδοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ…

5 Μαρτίου 2024

Γυναίκα αστυνομικός μηνύει το τμήμα της για διαρροή γυμνής φωτογραφίας

Τα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία σεξισμού και κακοποίησης των γυναικών στρατιωτών και…

5 Μαρτίου 2024

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σούπερ μάρκετ αλλά και…

5 Μαρτίου 2024

Έτσι γεννιούνται οι πλανήτες – Απόκοσμες εικόνες 1.600 έτη φωτός από τη Γη

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες, μια…

5 Μαρτίου 2024

«Αναφορά έλλειψης Φαρμάκου»: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΦ για πολίτες κι επαγγελματίες υγείας

Να γνωστοποιήσουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, καλεί η διοίκηση του…

5 Μαρτίου 2024

Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

Συγκλονίζουν τα όσα βίωνε η 32χρονη γυναίκα στα χέρια του συζύγου της στο Άργος. Όπως…

5 Μαρτίου 2024