Κόσμος

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου

katarrefsi ktirio

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα υπό κατασκευή πενταόροφο κτίριο κατέρρευσε στο Λάγκος, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νιγηρίας.

Η κυβέρνηση της ομώνυμης πολιτείας ανέφερε πως το κτίριο κατέρρευσε χθες Τρίτη, καθώς οι ιδιοκτήτες του προσθέσει ορόφους στο οίκημα, παρά το ότι δεν είχαν άδεια από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές, σε ένα περιστατικό ενδεικτικό ενός κοινού προβλήματος στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου καταγράφεται συχνά αδυναμία εφαρμογής του νόμου.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών αρωγής αρχικά έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, αλλά μέλη του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων ανέσυραν πολύ περισσότερα πτώματα από τα ερείπια ως σήμερα το απόγευμα.
«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 30 πτώματα και ο αριθμός των επιζώντων είναι ακόμη 13», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγε, από την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (ΝΕΜΑ).
Στο κτίριο, που βρισκόταν στην λαϊκή συνοικία Λέκι, στη χερσόνησο του Λάγκος, κατοικούσαν εργάτες και οι οικογένειες τους.
«Αφού οι ιδιοκτήτες ολοκλήρωσαν τις εργασίες κατασκευής του κτιρίου, έπεσε βροχή και το κτίριο μετακινήθηκε. Είχαν βάλει (οπλισμό από) σίδερο στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου, (αλλά) το σίδερο δεν ήταν αρκετό να κρατήσει το κτίριο», δήλωσε ο Βίκτορ Σούρου, ένας χτίστης που εργαζόταν στο κτίριο. «Το άφησαν έτσι, συνέχισαν να χτίζουν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο εργολάβος της οικοδομής υποχρεούται να προσέλθει οικειοθελώς στην αστυνομία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σύλληψης.
«Παράλληλα ανακαλύφθηκε ότι σε μια θρασύτατη πράξη απείθειας και ατιμωρησίας, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου… σε μια εγκληματική τους ενέργεια αποσφράγισαν το κτίριο και συνέχισαν να χτίζουν πέραν του εγκεκριμένου αριθμού ορόφων», ανέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση.
Οι εργασίες είχαν ανασταλεί με απόφαση των αρχών τον Ιανουάριο. Διεξάγεται έρευνα από τις αρχές για να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, σύμφωνα με τον Φαρινλόγε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το