Τοπικά

Nιφάδες χιονιού στα ορεινά του Πηλίου

Aσθενής χιονόπτωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί στα ορεινά του Πηλίου.  Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι μετά από το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ του Σαββάτου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.
Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, στους χώρους παραμονής και αναψυχής και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, να αποφεύγουν τη διέλευσή τους πεζοί ή εποχούμενοι από ρέματα, λόγω του πιθανού και αναμενόμενου μεγάλου όγκου νερού, να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. Επίσης πρέπει να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς και να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλίας θα είναι σε επιφυλακή με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων και οι δήμοι σε πλήρη ετοιμότητα με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματά τους. Επίσης οι δήμοι πρέπει να ενημερώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους επισκέπτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την πιθανή επικινδυνότητα των φαινομένων.
Τονίζεται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία τηλ. 100 – πυροσβεστική τηλ. 199).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το