Ελλάδα

Νευραλγικό «χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ στη μαφία των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Τους βασικούς νευρώνες της «μαφίας» των ναρκωτικών που δρα στο κέντρο της Αθήνας αποδόμησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια τον περασμένο Ιούλιο, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες οδηγήθηκαν στα ίχνη άλλων τριών εγκληματικών ομάδων που «έσπρωχναν» κάνναβη σε χρήστες ναρκωτικών στην Αθήνα.

Κατά την εξέλιξη των νέων ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από 227 κιλά κάνναβης, συνελήφθησαν οκτώ άτομα και άλλα εννέα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 39χρονος ομογενής από την Αλβανία, φερόμενος ως «υπαρχηγός» της σπείρας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι στις 13 Σεπτεμβρίου όταν στα διόδια της Ελευσίνας συνελήφθη ένας 49χρονος Έλληνας ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητό του 55 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων. Μαζί με τον 49χρονο συνελήφθη και ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών για την αποφυγή ενδεχομένου ελέγχου. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα ναρκωτικά αυτά προορίζονταν για διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας.
Η επόμενη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στις 07 Οκτωβρίου όταν σε δύο ταξί, ένα στους Αμπελοκήπους και ένα στη Μεταμόρφωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν ένας 43χρονος Ελληνας και ένας 47χρονος Αλβανός. Η τελευταία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων. Ειδικότερα, στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, συνελήφθη ένας 46χρονος Ελληνας που μετέφερε 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Παράλληλα, στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε ένας 33χρονος Αλβανός, που ήταν προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών, και συνελήφθη. Την ίδια ημέρα συνελήφθη στα Ανω Λιόσια και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία μαζί με έναν 53χρονο, ελληνικής καταγωγής. Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης.

 
Κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις σπείρες ήταν υποομάδες του μεγάλου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία και λειτουργούσαν με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων».
Η σύλληψη του «εγκεφάλου» και άλλων μελών της σπείρας ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια στις 12 Ιουλίου οδήγησε στην αλλαγή του modus operandi του κυκλώματος ως προς τη μεταφορά των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν πλέον μικρότερες ποσότητες, ώστε να αποφεύγονται απώλειες στις κατασχέσεις.

 
Όπως δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, «η σπουδαιότητα της υπόθεσης αυτής είναι ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων, να αποδομήσει πλήρως, όλο το εγκληματικό δίκτυο και στον τομέα της τροφοδοσίας – εισαγωγής και μεταφοράς».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το