Τοπικά

Νερό αρίστης ποιότητας στο Στεφανοβίκειο – Σε πλήρη λειτουργία νέα γεώτρηση “Θ”

Σ15 Φ1 (1)

Νερό αρίστης ποιότητας, σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις, και ικανοποιητικής ποσότητας καταναλώνουν πλέον οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου, καθώς τέθηκε σε πλήρη λειτουργία από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η νέα υδρευτική γεώτρηση του χωριού. Το Στεφανοβίκειο υδροδοτείται κανονικά μετά από 3,5 χρόνια, με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να δίνει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε το Φεβρουάριο του 2012.
Η υδροδότηση του χωριού άρχισε ήδη, καθώς προηγήθηκαν μία εβδομάδα δοκιμών σχετικά με τη λειτουργία της νέας υδρευτικής γεώτρησης, καθώς και οι απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, αποδεικνύουν ότι το πόσιμο νερό είναι αρίστης ποιότητας και ικανοποιητικής ποσότητας.
«Μετά από 3,5 ολόκληρα χρόνια», επισημαίνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας, «δώσαμε λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου, με τους κατοίκους του χωριού να καταναλώνουν πλέον πόσιμο νερό αρίστης ποιότητας και ικανοποιητικής ποσότητας. Το πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού προέκυψε το Φεβρουάριο του 2012 και από τότε μέχρι σήμερα το Στεφανοβίκειο δεν είχε νερό. Οι ανάγκες των κατοίκων καλύπτονταν με εμφιαλωμένα νερά ή με προμήθειες πόσιμου νερού με μπιτόνια από το Βελεστίνο, το Ριζόμυλο και το Αρμένιο ακόμα. Πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της νέας υδρευτικής γεώτρησης, η οποία τέθηκε ήδη σε πλήρη λειτουργία δίνοντας αρίστης ποιότητας και ικανοποιητικής ποσότητας πόσιμο νερό στους κατοίκους του χωριού. Παλεύουμε το πρόβλημα μόνοι μας επί 3,5 ολόκληρα χρόνια και καταφέραμε να δώσουμε λύση με τη διοχέτευση πόσιμου νερού στο Στεφανοβίκειο» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.
Στο μεταξύ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας επισημαίνει τα εξής σχετικά με την υδροδότηση του Στεφανοβικείου:
«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως δημόσιο αγαθό πρωτίστως για τη σημερινή Δημοτική Αρχή αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού αρίστης ποιότητας για τους δημότες όλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κόντρα στις Κασσάνδρες που επενδύουν στο ψέμα, την κακεντρέχεια και το φτηνό κουτσομπολιό, η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου και εγώ προσωπικά, ως δήμαρχος, μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια και να νιώθω υπερήφανος, διότι ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να κάνουμε πράξη τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει προεκλογικά. Να λύσουμε το πρόβλημα του νερού στο Στεφανοβίκειο. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ναι τα καταφέραμε. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που συναντήσαμε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, παρά τη μεγάλη στενότητα των οικονομικών, πετύχαμε συντονισμένα, οργανωμένα και με υπεύθυνο σχεδιασμό, αυτό που είχαμε βάλει στόχο να το φέρουμε εις πέρας. Από αυτή τη δέσμευση δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ούτε βήμα, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που παραλάβαμε. Ολοκληρώσαμε το έργο της υδροδότησης της Τ.Κ. Στεφανοβικείου αποκαθιστώντας την έννοια του δικαίου. Με το έργο αυτό, δίνουμε πλέον μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής που ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια εξαιτίας κακών χειρισμών, καθώς αγνοήθηκε η υποχρέωση να εξασφαλιστεί άμεσα καλή και επαρκής ποσότητα νερού στους δημότες. Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα από τη ΔΕΥΑΡΦ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας, διότι πιστεύουμε ότι μόνο η δημόσια και διαφανή διαχείριση μπορεί να προωθήσει την προστασία των υδάτινων στρωμάτων και τη βιωσιμότητά τους, να προάγει την εξοικονόμηση νερού, την ορθολογικότερη χρήση του πόρου και την προστασία των δημοτών – καταναλωτών που χρησιμοποιούν το νερό. Σας προσκαλώ όλους την 6η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη, ημέρα εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Στεφανοβικείο στις 8:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ της Τοπικής Κοινότητας στην τέλεση του Αγιασμού χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου» υπογραμμίζει στην ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το