Οικονομία

Νέος τρόπος υπολογισμού του Εφάπαξ -Στόχος να μην γίνουν μειώσεις

syntaxiouxoi-syntakseis-708_1

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στα εφάπαξ με στόχο να προκύπτουν ελαφρώς μειωμένα ποσά.

Βάσει των όσων σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον υπολογισμό θα λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές και οι εισφορές που έχουν καταβληθεί για μεγαλύτερη χρονική περίοδο (π.χ. την τελευταία επταετία ή οκταετία, αντί της πενταετίας στο Δημόσιο).

«Έχουμε ήδη δρομολογήσει αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου ώστε να μη γίνουν οι δραματικές μειώσεις κατά 30% – 80% που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου.

Οπως αναφέρει και η Ημερησία την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού εξετάζει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, με δεδομένη την κυβερνητική δέσμευση για κατάργηση του νόμου που προβλέπει την εφαρμογή μαθηματικού τύπου και του δείκτη βιωσιμότητας.

Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως για την αποφυγή νέων μειώσεων, ωστόσο, πολλά Ταμεία -και κυρίως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στο οποίο εκκρεμεί η καταβολή 28.000 εφάπαξ- θα χρειαστούν πρόσθετη κρατική επιχορήγηση, καθώς δεν υπάρχουν αποθεματικά και οι ετήσιες εισφορές των «εν ενεργεία» δεν επαρκούν για να «καλύψουν» όλες τις πληρωμές στους δικαιούχους

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το