Αθλητισμός

Νέος τεχνικός στην ομάδα πόλο του Βόλου ο Σάκης Πλατανίτης

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση έχει νέο «τιμονιέρη». Ο λόγος για τον Σάκη Πλατανίτη που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την ανδρική ομάδα του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας για την περίοδο 2023-24. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος και για τις ομάδες νέων ανδρών και εφήβων. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τα νέα παιδιά» δήλωσε ο ίδιος στη «Θ».

Η θέση του προπονητή στην ομάδα πόλο του Βόλου ήταν κενή μετά την αποχώρηση του Μανώλη Γούναρη, ο οποίος επέστρεψε στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη και πλέον εργάζεται στον ΟΦΘ.
Στον βολιώτικο σύλλογο δεν ήθελαν να πάρουν κάποια βιαστική απόφαση. Εξέτασαν διάφορες περιπτώσεις και κατέληξαν στον Σάκη Πλατανίτη, με γνώμονα το ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Έχει συνεργαστεί και παλαιότερα με την ομάδα, οπότε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Ο Αθηναίος τεχνικός ήρθε για πρώτη φορά στον Βόλο τον Σεπτέμβριο του 2020 αναλαμβάνοντας θέση τεχνικού συμβούλου με κύριο στόχο την αναδιοργάνωση των τμημάτων υποδομής, ενώ το προς το τέλος της σεζόν 2021-22 κοουτσάρισε την ανδρική ομάδα στα πλέι άουτ της Α1.
Εχέγγυο για μια πετυχημένη συνεργασία αποτελεί το πλούσιο βιογραφικό του κ. Πλατανίτη. Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1974 και έμαθε το πόλο στην ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς. Σε ηλικία 16 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και για 14 ολόκληρα χρόνια (1991-2005) κατέκτησε μαζί της τα πάντα, παίζοντας στη θέση του φουνταριστού, ενώ ήταν και μέλος της Εθνικής ανδρών από το 1994 έως το 2003.
Με το σκουφάκι των «ερυθρολεύκων» πανηγύρισε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2002 και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς. Επίσης, μετείχε σε έναν ακόμη τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (2001) και δύο τελικούς Κυπέλλου Κυπελλούχων (1998, 1999). Στην Ελλάδα, ο Πλατανίτης αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό 12 φορές και κυπελλούχος άλλες οκτώ, ενώ στο διάστημα αυτό η ομάδα του Πειραιά πήρε και δύο Σούπερ Καπ. Πριν κλείσει την καριέρα του ως αθλητής έπαιξε για δύο χρονιές στη Ν.Ε. Πατρών.
Με την προπονητική, ο Σάκης Πλατανίτης, ασχολείται από το 2010, αναλαμβάνοντας τις ομάδες νέων ανδρών και εφήβων του Ολυμπιακού. Μάλιστα, με τους νέους άνδρες κατέκτησε τον Πανελλήνιο τίτλο του 2020, ενώ τους έχει οδηγήσει και σε δύο χάλκινα μετάλλια (2017, 2018). Πρωταθλητής αναδείχθηκε και με την εφηβική ομάδα το 2017, με την οποία έχει ακόμη να επιδείξει δύο ασημένια (2013, 2016) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2015).
Τέλος, έχει εργαστεί και στις Εθνικές ομάδες εφήβων και παίδων. Μαζί με τον Δημήτρη Κραβαρίτη οδήγησε τους εφήβους στον παγκόσμιο τίτλο του 2018 (με νίκη επί της Ισπανίας στον τελικό με 9-8), ενώ το 2019 κοουτσάρισε τους παίδες που ήλθαν τέταρτοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στο τεχνικό τιμ του Βόλου θα βρίσκονται και δύο πολίστες της ανδρικής ομάδας. Πρόκειται για τους Ευθύμη Δημητρίου και Χρήστο Κουφιδάκη. Ο πρώτος θα έχει την ευθύνη της ομάδας παίδων, ενώ ο δεύτερος τα τμήματα μίνι και προμίνι.
Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου είναι η εξής: «Καλωσορίζουμε ένα παλιό μας γνώριμο στο τιμόνι της ανδρικής μας ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα της Α2, τον Σάκη Πλατανίτη κάτω από τις οδηγίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπονήσεις στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. Μαζί του καθημερινά στις 20.00 οι συνεργάτες του Ευθύμης Δημητρίου και Χρήστος Κουφιδάκης που έχουν την ευθύνη των τμημάτων υποδομής. Οι εγγραφές συνεχίζονται. Για πληροφορίες οι ώρες γραμματείας είναι: Δευτέρα 18.00-20.00, Τρίτη 19.00-21.00, Πέμπτη 17.00-19.00, τηλ. 6942292790 (Καμπά Φωτεινή)».

Πλατανίτης: Να στηρίξουμε
τα νέα παιδιά
Για την επιστροφή του στον Βόλο μίλησε αποκλειστικά στη «Θ» ο Σάκης Πλατανίτης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν τα νέα παιδιά του συλλόγου, που θα αγωνιστούν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α2 κατηγορίας των ανδρών.
Αναλυτικά, η δήλωσή του: «Επέστρεψα στον Βόλο που ξεκινά μία νέα προσπάθεια με πολλά νέα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Αυτά τα παιδιά οφείλουμε να τα στηρίξουμε και να τα κάνουμε να έρχονται στις προπονήσεις και να βλέπουν το πόλο με άλλο μάτι.
Είναι κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες μας το να παίξουν σε μία κατηγορία όπως η Α2 των ανδρών. Τα οφέλη γι’ αυτούς θα είναι πολλά. Γνωρίζω ότι έχουν μεγαλώσει στον Βόλο και εδώ έμαθαν το πόλο, οπότε ήρθα για να τους διδάξω και κάποια διαφορετικά πράγματα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ναυτική Εβδομάδα με τιμώμενη την Κύπρο

  Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού…

12 Ιουνίου 2024

ΑΠΟΒ: Συνέλευση στις 14 Ιουνίου

Τα μέλη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (Α.ΠΟ.Β.) καλούνται στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που θα…

12 Ιουνίου 2024

Νωρίτερα οι συντάξεις λόγω Αγίου Πνεύματος

Νωρίτερα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιουλίου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Πιο…

12 Ιουνίου 2024

Μυστήριο με τον θάνατο 20χρονου ναυαγοσώστη – Πέντε άτομα στο μικροσκόπιο των αρχών

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης για τον θάνατο ενός νεαρού ναυαγοσώστη 20…

12 Ιουνίου 2024

ΣΠΠΜ: Οι ομάδες να προσλάβουν διπλωματούχους προπονητές

Από τον Σύνδεσμό Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας (ΣΠΠΜ) εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την υποχρέωση των ομάδων…

12 Ιουνίου 2024

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο προγραμματισμός στις ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας για τη νέα σεζόν συνεχίζεται. Οι εξελίξεις σε…

12 Ιουνίου 2024