Τοπικά

Νέος συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ο Γιάννης Κηπουρός – Τι λέει στη “Θ”

Νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία είναι από προχθές ο κ. Γιάννης Κηπουρός μετά από ομόφωνη απόφαση εκλογής της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.
Ο κ. Κηπουρός που είναι μηχανικός, διαδέχεται την τέως συντονίστρια του κόμματος κ. Βανέσα Κατσαρδή, η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής είχε ανακοινώσει την απόφασή της να παραιτηθεί παραμένοντας όμως στο κόμμα.
Ο κ. Κηπουρός με μακρά θητεία στον χώρο της Αριστεράς, αρχικά από τον χώρο του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η νομαρχιακή επιτροπή συνεδρίασε προχθές και εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Κηπουρό νέο συντονιστή και αναπληρώτρια συντονίστρια την κ. Αριστέα Τοψάκη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι διεργασίες πραγματοποιήθηκαν σε ενωτικό κλίμα.
«Έχοντας υπηρετήσει το κόμμα με τρόπο σοβαρό πήρα την απόφαση, συνεπικουρούμενος φίλων, συντρόφων και μελών να βγω μπροστά. Θεωρώ ότι μπορώ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να αναλάβω πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουμε αυτή την απαξία της πολιτικής, να δώσουμε όραμα και ελπίδα σε μια κοινωνία που μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα για το κόμμα μας έφτασε στο σημείο να έχει χαμηλές προσδοκίες από τη γενικότερη πολιτική που ξεδιπλώνεται στη χώρα μας» δήλωσε στη «Θ» ο νέος συντονιστής.

«Να εμπνεύσουμε ξανά την κοινωνία»
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια νέα συνάντηση με την κοινωνία, με αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους που θα ενεργοποιηθούν δίπλα μας. Όλα αυτά θα τα ξεδιπλώσουμε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε ένα δημιουργικό προσυνεδριακό διάλογο, αλλά και να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά και το μέλλον της περιοχής μας βάζοντας μπροστά τα προβλήματα του τόπου μας. Προγραμματίζουμε ένα θεματικό αναπτυξιακό συνέδριο στη Θεσσαλία με αφορμή και τις πλημμύρες».
Ο κ. Κηπουρός έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια λέγοντας πως «δεν θα αφήσουμε να υπάρχουν περιθώρια για αναστολές και εφησυχασμούς. Έκλεισε ο κύκλος της εσωστρέφειας για εμάς. Γι’ αυτό επιβάλλεται να προβάλλουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να δείξουμε στην κοινωνία έναν δρόμο δίκαιης και ισόρροπης ανάπτυξης στον νομό μας. Θέλουμε να εμπνεύσουμε την κοινωνία και να είμαστε δίπλα της. Και από τη θέση που έχω, δηλώνω ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του κόσμου που μας έκανε κυβέρνηση. Παίρνουμε στις πλάτες μας ό,τι θετικό έχουμε και προχωράμε για να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πάνω από 500.000 ευρώ από ΚΑΠ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

  Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιου, κατανέμονται στις περιφέρειας της χώρας, από…

6 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδιο στα δικαστήρια του Βόλου

  Επεισόδιο σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στα δικαστήρια του Βόλου. Άνδρας, τοξικομανής όπως αποδείχθηκε, χρήστης…

6 Δεκεμβρίου 2023

Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 40 ευρώ η τιμή στην Ευρώπη – Στο 94% η πληρότητα των αποθηκών

Κάτω από τα 40 ευρώ η μεγαβατώρα μειώθηκε σήμερα η τιμή αναφοράς για το φυσικό…

5 Δεκεμβρίου 2023

Σύνδρομο λευκού πνεύμονα: Ανησυχία για τη μυστηριώδη πνευμονία σε παιδιά – «Σίγουρα θα έχουμε περιστατικά στην Ελλάδα », λέει ο Μαγιορκίνης

Την ανησυχία του για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», που έχει παρατηρηθεί σε παιδιά στην…

5 Δεκεμβρίου 2023

Συμμορία εφήβων μαχαίρωσε στην καρδιά 15χρονο, γιατί ήταν από «αντίπαλη» περιοχή

Σε έξαρση βρίσκεται η εγκληματικότητα των νέων σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης και αυτό…

5 Δεκεμβρίου 2023

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν την 22χρονη Τζούλια – Η γυναικοκτονία που γέμισε τους ιταλικούς δρόμους

Η Ιταλία αποχαιρέτησε την 22χρονη Τζούλια, τη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της…

5 Δεκεμβρίου 2023