Κόσμος

Νέος μαζικός τάφος βρέθηκε στο Μεξικό

Authorities find a possible mass grave after confession of detained in the case of the 43 Mexican students missing in Iguala

Ένας μυστικός ομαδικός τάφος με περίπου 31.000 θραύσματα οστών που εικάζεται ότι ανήκουν σε τουλάχιστον 31 σορούς ανακαλύφθηκε στο βόρειο Μεξικό, σε μια πολιτεία όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών είναι συχνό φαινόμενο.
Ο ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε σε ένα ράντσο στην περιοχή της πόλης Σαλίνας Βικτόρια, περίπου 35 χλμ. από το Μοντερέι, δήλωσε μια εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της πολιτείας Νουέβο Λεόν, η Πρισίλα Ρίβας.

«Το ράντσο εντοπίστηκε χάρη στις καταθέσεις εγκληματιών που έχουν συλληφθεί, στις πληροφορίες που έδωσαν θύματα και στις έρευνες που διεξήχθησαν», ανέφερε η Ρίβας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Κονσουέλο Μοράλες, την επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές της ανέφεραν πως έχουν ανακαλυφθεί 31.000 θραύσματα οστών στον ομαδικό αυτό τάφο μετά την ανακάλυψή του, πριν από μήνες.

«Έχουν ήδη αναγνωριστεί τα γενετικά προφίλ 31 προσώπων. Αυτό μας είπε ο εισαγγελέας», συνέχισε η Μοράλες, η οργάνωση της οποίας αποτελείται από οικείους ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν τις έρευνες για να βρουν και άλλα λείψανα, αντικείμενα και ρούχα που μπορεί να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναγνώρισής τους.

Τα οστά που έχουν ανακαλυφθεί ως τώρα έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μοντερέι, όπου διεξάγονται εξετάσεις DNA.

Σύνδεση με καρτέλ
Σημειώνεται πως τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών θάβουν συχνά τα θύματά τους σε ομαδικούς τάφους. Το 2013 είχε ανακαλυφθεί ένας μυστικός ομαδικός τάφος που περιείχε 64 σορούς ανάμεσα στις πολιτείες Χαλίσκο και Μιτσοακάν, στο δυτικό τμήμα του Μεξικού.

Η πολιτεία Νουέβο Λεόν, όπου βρέθηκαν τα οστά, αποτελεί θέατρο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε διάφορα καρτέλ τα τελευταία χρόνια.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό και άλλοι 20.000 έχουν εξαφανιστεί αφότου κλιμακώθηκε το 2006 ο λεγόμενος πόλεμος των ναρκωτικών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το