Τοπικά

Νέος γύρος επιθέσεων Μπέου- καθαριστριών

φωτογραφία-22

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέλη της διοίκησης του Σωματείου καθαριστών- καθαριστριών. Όπως κατήγγειλαν, οι κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα έχουν ενοχλήσει τον Αχ.Μπέο, ο οποίος μάλιστα ζήτησε συνάντηση με τις καθαρίστριες με τον όρο να μην παραστεί μέλος της διοίκησης του Σωματείου. Σύμφωνα με τα μέλη του Σωματείου, στη συνάντηση αυτή κάλεσε τις καθαρίστριες να «αποκηρύξουν» το Σωματείο συντάσσοντας ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ με την οποία διαφωνούν με τις κινήσεις του Σωματείου αλλά και τους έθεσε τον όρο της ανακοίνωσης για να κανονιστεί νέο ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μείωσης κατά 10% των αποδοχών τους. Η διοίκηση του Σωματείου έστειλε μήνυμα προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο πως δεν θα υπογράψουν καμία δήλωση μετάνοιας και θα συνεχίσουν να μάχονται για να μην εφαρμοστεί η μείωση των αποδοχών τους αλλά και ενάντια στον τρόπο πρόσληψης καθαριστριών στα σχολεία με το σύστημα της μοριοδότησης και των συνεντεύξεων.

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Σωματείου καθαριστών-καθαριστριών ο Αχ. Μπέος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά των καθαριστριών και ειδικότερα κατά των καθαριστριών που είναι συνδικαλίστριες κάνοντας λόγω για συνδικαλιστικό «νταβατζιλίκι» ενώ βάζει όρους σε μία ενδεχόμενη συζήτηση και βοήθεια από τη δημοτική αρχή. Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Αν οι συνδικαλίστριες του «ΠΑΜΕ και έρχομαι» αφιέρωναν στη δουλειά τους τη μισή μόνο ώρα από όση χρειάστηκαν για να δώσουν την παραληρηματικού χαρακτήρα συνέντευξή τους, επιδιδόμενες στο γνωστό υβρεολόγιο κατά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, είναι βέβαιο ότι και τις άλλες κυρίες, που υφίστανται το συνδικαλιστικό τους «νταβατζιλίκι», θα βοηθούσαν και συμπαράσταση στο αίτημα για λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα θα είχαν.
Προτίμησαν να κάνουν τις επαναστάτριες και τις αγωνίστριες στις πλάτες των πραγματικά εργαζομένων, που παραδόξως τις ανέχονται (ίσως και να τις φοβούνται…). Για να τελειώνει το θέμα: Τις μειώσεις στις αποδοχές τους τις έκανε η κυβέρνηση και καμιά συμμετοχή ή αρμοδιότητα έχει ο Δήμος, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας.
Τώρα αν θέλουν τη συνδρομή μας μπορούν να τη ζητήσουν ανθρώπινα και όχι με εξαλλοσύνες και υστερίες, για να καλύψουν ό,τι θέλουν να καλύψουν τέλος πάντων από τις άλλες εργαζόμενες, «ανακαλύπτοντας» ταξικούς και άλλους εχθρούς… Το παραμύθι τους είναι τραγικό και δεν το αντέχει πια κανείς… άλλωστε τη λύση, όπως πάντα, θα τη δώσει το «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» με τους συνδικαλιστικούς μισθούς…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το