Τοπικά

Νέος εξοπλισμός για τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Βόλου

ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η υπογραφή της σύμβασης για μέρος του έργου που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Βόλου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκεται συγκεκριμένα για το έργο «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων & Τμημάτων Ένταξης Δήμου Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 886.394,91 ευρώ. Το ποσό του υποέργου που εγκρίθηκε ανέρχεται στις 195.399,03 ευρώ και αφορά συγκεκριμένα την προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-Μηχανών Γραφείου/Συσκευών Ήχου & Εικόνας και Εξοπλισμού Εργαστηρίων Κηπουρικής. Φορέας υλοποίησης του έργου συνολικά είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «στόχος είναι η υποστήριξη της ειδικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ισότιμη κοινωνική εξέλιξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με νοητική υστέρηση».

Με το συγκεκριμένο έργο, εξοπλίζονται ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία τους και τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ. Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών, που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.

Οι συμβάσεις για τα πρώτα μέρη, που είχαν συμβασιοποιηθεί από τον Μάρτιο 2013, ήταν προϋπολογισμού 603.276,74 ευρώ, ενώ αφορούσαν σε προμήθεια διαδραστικών πινάκων, επίπλων, εξοπλισμού γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με προβλήματα όρασης και λοιπό εξοπλισμό (για παιδικές χαρές, παραϊατρικά κλπ).

Για το υπόλοιπο μέρος του έργου που δεν έχει ακόμα σύμβαση, ποσού ύψους 68.000 ευρώ, που αφορά εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, εξοπλισμός εργαστηρίων κεραμικής και εξοπλισμός εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας, αναμένεται σύντομα η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, ακολουθεί η σύναψη των Συμβάσεων μεταξύ αναδειχθέντων προμηθευτών και Δήμου Βόλου, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το