Τοπικά

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μπέος-Μουλάς συστηματικά υπονομεύουν τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην πόλη μας

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Δημοτική Αρχή με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την «ταύτισή τους με τις αυταρχικές μεθόδους και τις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία κατέδειξαν εξάλλου και στο παρελθόν», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Δεν εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μουλά σχετικά με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων ανακριβειών και αθλιοτήτων ανέφερε ότι “οι παλιοί είχαν άλλες απόψεις, το ήθελαν στο κέντρο της πόλης για να γίνονται ταραχές, να φυτέψουν νεραντζιές και να πετούν στους αστυνομικούς”.

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που εκφράζονται τέτοιες απόψεις από την Δημοτική Αρχή των Μπέου-Μουλά, που συστηματικά υπονομεύουν τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην πόλη μας. Ως αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του διδύμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, υποδαυλίζουν και σιγοντάρουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να παρουσιάσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο ως χώρο βίας και ανομίας, με στόχο την ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων, της αστυνομοκρατίας και τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των φοιτητών/-τριών.

Την ταύτισή τους με τις αυταρχικές μεθόδους και τις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη την κατέδειξαν εξάλλου και στο παρελθόν.

Πιο πρόσφατα παραδείγματα αφενός η απόρριψη του ψηφίσματος που κατατέθηκε πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο νόμο για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και στη μεθόδευση Κεραμέως για κλείσιμο τμημάτων και αφετέρου η φασίζουσας χροιάς επίθεση του Δημάρχου ενάντια στην ακαδημαϊκή κοινότητα και σε πανεπιστημιακούς που εξέφρασαν πολιτικό λόγο.

Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που στο πρόσφατο παρελθόν καταφέρονταν εναντίον της περαιτέρω ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στην πόλη- αλλήστου μνήμης η απορία του Δημάρχου σε τηλεοπτική συνέντευξη του «τι θα καταντήσει ο Βόλος; Πανεπιστημιούπολη;»…την ίδια στιγμή βέβαια ζητούσε την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Αυτό αντιλαμβάνονται ως ανάπτυξη για την πόλη, γι’ αυτό πολεμούν το Πανεπιστήμιο και γι’ αυτό συμβάλλουν στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που έχει σκοπό τον περιορισμό της τριτοβάθμιας και την ενίσχυση των ιδιωτικών Κολεγίων.

Οι αντιδημοκρατικές κορώνες της Δημοτικής Αρχής δεν μας τρομάζουν. Η εφαρμογή όλων των πολιτικών που στρέφονται κατά της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, της ελεύθερης έκφρασης των φοιτητών, η δυσφήμηση εν συνόλω της ακαδημαϊκής κοινότητας και η σκόπιμη υποτίμηση της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του Πανεπιστημίου στη πόλη μας θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το