ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Νέοι μηχανικοί με όνειρα και ελπίδες – 60 oρκίστηκαν χθες στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης οι νέοι μηχανικοί ελπίζουν ότι θα βρουν τον δρόμο τους στην αγορά εργασίας της Ελλάδας. Η οικοδομή μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλη κάμψη, όμως υπάρχουν οι ενδείξεις ότι σιγά – σιγά ανακάμπτει, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ενεργοποίησης στον χώρο των ενεργειακών.
Στους 60 ανήλθαν χθες οι προπτυχιακοί φοιτητές από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ορκίστηκαν.
Ο Χρήστος Αξαρλής με καταγωγή από τον Βόλο, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. «Ήταν η σχολή που ήθελα με πολλές δυνατότητες. Βέβαια η εποχή είναι δύσκολη και προσαρμοζόμαστε ανάλογα».

Χρήστος Αξαρλής

Αναφερόμενος στα επόμενα σχέδιά του είπε πως «σε πρώτη φάση θα ήθελα να βρεθεί μια δουλειά εδώ και μετά να κοιτάξω ένα μεταπτυχιακό ή να φύγω στο εξωτερικό. Μέσα στην κρίση οι τομείς των πολιτικών μηχανικών που δείχνουν να αντέχουν, είναι η οργάνωση του εργοταξίου και τα ενεργειακά».
Η Αποστολία Μπατραλέξη από τη Λάρισα, ορκίστηκε επίσης από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Όπως δήλωσε, «το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού έχει μέλλον. Εφόσον ήδη έχει υπάρξει μια κάμψη στην οικονομία, νομίζω ότι ο μοναδικός δρόμος από δω και πέρα είναι η ανάκαμψη. Στόχος μου είναι η ενασχόληση με την κατασκευή και τα ενεργειακά. Προς το παρόν δεν σκέπτομαι το εξωτερικό και θέλω να μείνω στην Ελλάδα. Επίσης, το Τμήμα Πολιτικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το προτείνω σε υποψήφιους».

Αποστολία Μπατραλέξη

Η Εύα Λαβράνου από την Κέρκυρα διάβασε χθες τον όρκο στην ορκωμοσία του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών συγκεντρώνοντας βαθμολογία 9,03.
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή το Τμήμα Αρχιτεκτόνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μου προέκυψε. Από μικρή ήθελα να σπουδάσω αρχιτέκτονας και ο Βόλος αποδείχθηκε μια πολύ ξεχωριστή πόλη. Το τμήμα Αρχιτεκτόνων στον Βόλο έχει μια πιο καλλιτεχνική προσέγγιση που μου ταιριάζει» τόνισε.

Εύα Λαβράνου

Η βαθμολογία της ήταν πολύ υψηλή. «Χρειαζόταν διάβασμα και προσπάθεια, αλλά δεν στερήθηκα και κάτι» είπε και στα σχέδιά της είναι «η πρακτική άσκηση, αλλά και να κάνω ένα μεταπτυχιακό».
«Η αρχιτεκτονική έχει μέλλον και σου δίνει πολλές γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα» ανέφερε η αριστούχος.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος κ. Κώστας Αδαμάκης επισήμανε πως «εμείς ως καθηγητές στο τμήμα κάναμε την προσπάθειά μας και δώσαμε όλα τα προσόντα και τις γνώσεις στους φοιτητές για να βγουν στη ζωή. Η συμβουλή μου από την εμπειρία της ζωής μου είναι πως θα αξιολογούνται κάθε μέρα. Και πρέπει να είναι όχι μόνο επιστημονικά επαρκείς, αλλά και συνεργάσιμοι, εργατικοί, κοινωνικοί και να αντιμετωπίζουν με πάθος τη δουλειά τους, όπου και αν βρεθούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το