Τοπικά

Νέο βιβλίο από τον Δημήτρη Πάφρα και τον Σάκη Λαζαρίδη – «Ο μαγικός κόσμος των Ιππόκαμπων»

 

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος των Ιππόκαμπων» κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τον Δημήτρη Πάφρα και τον Σάκη Λαζαρίδη.


Οι εκπληκτικές έρευνες και κείμενα του Δημήτρη σε συνδυασμό με τις μαγευτικές φωτογραφίες του Σάκη, συνθέτουν ένα όμορφο βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά ενός μυθικού ψαριού, του ιππόκαμπου.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Πάφρας, στη «Θ» «Το βιβλίο ξεκίνησε να γράφεται περίπου ένα χρόνο και το ερέθισμα ήταν η στιγμής μια μοναδικής καταγραφή όπου αρσενικός ιππόκαμπος γεννούσε» και συνεχίζει «κάτω από τα σμαραγδένια νερά της Ανατολικής Μεσογείου κρύβεται ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος θαυμαστούς, παράξενους, αλλά και γοητευτικούς οργανισμούς. Ανάμεσα στους πολυάριθμους και πολύχρωμους κατοίκους του υποβρύχιου κόσμου, ξεχωρίζει ένα μυθικό ψάρι που όμοιό του δεν υπάρχει στο ζωικό βασίλειο. Έχει κεφάλι με χαρακτηριστικά ίππου, με γλυκά μάτια και χαριτωμένο στόμα, σώμα σε όρθια στάση και ουρά που χρησιμοποιεί ως εργαλείο. Αυτό το μοναδικό ψάρι, που μαγεύει όσους το συναντήσουν, είναι ο ιππόκαμπος. Η μυθική μαγεία και η γοητεία που το περιβάλλει κάνει αυτό το υπέροχο πλάσμα αξιολάτρευτο σε όλους».

Παιδικό βιβλίο με περιβαλλοντικό χαρακτήρα
Ο Δημήτρης Πάφρας, εκτός των άλλων, είναι συγγραφέας κι ενός παιδικού βιβλίου με περιβαλλοντικό χαρακτήρα, το πρώτο παραμύθι που μιλάει για την παιδική κατάδυση και πόσο είναι προσιτός ο θαλάσσιος κόσμος στα παιδιά περιβαλλοντικό.
Όπως ο ίδιος σημειώνει στη «Θ», «μέσα από αυτήν την περιπέτεια, οι νεαροί αναγνώστες θα μάθουν για την ποικιλία της θαλάσσιας ζωής, τη σημασία της διατήρησης των ωκεανών και πώς η κατάδυση μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να προστατεύσουμε αυτό το εκπληκτικό περιβάλλον. Με όμορφες εικόνες και συναρπαστική πλοκή, αυτό το βιβλίο είναι μια εμπνευσμένη εισαγωγή στη θαλάσσια ζωή και τον κόσμο της κατάδυσης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το εξής:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 12:00 ΕΑΚ…

11 Φεβρουαρίου 2024

Νεκρός πατέρας τριών παιδιών μετά από εργατικό δυστύχημα

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 54χρονος ηλεκτρολόγος, πατέρας τριών παιδιών έχασε τη…

11 Φεβρουαρίου 2024

Τηλεφώνησε στη γυναίκα του αλλά δεν μπορούσε να δώσει ακριβή θέση ο 46χρονος ΕΚΑΒιτης

Συγκλονισμένες είναι οι τοπικές κοινωνίες σε Αγρίνιο και Καρπενήσι από τον χαμό του Θοδωρή Τσώνη,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Εργασίες αποκατάστασης/τσιμεντόστρωσης του δρόμου στη θέση «Κοιμητήριο» στις Μηλιές

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αποκατάστασης και τσιμεντόστρωσης του δρόμου στη θέση «Κοιμητήριο» στις Μηλιές.…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ένα πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο βιβλίο – «Οι τρεις αποτυχίες» από τον Νίκο Γιαννακόπουλο

  Της Μαρίας Αλμπανίδου, νομικού MSc Ποινικού και Εγκληματολογικού Δικαίου, αρθρογράφου, ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες…

11 Φεβρουαρίου 2024

Φινλανδία: Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου

Οι Φινλανδοί ψηφίζουν σήμερα για να εκλέξουν τον νέο τους πρόεδρο, ένα αξίωμα με ενισχυμένη…

11 Φεβρουαρίου 2024