Τοπικά

Νέο βιβλίο από τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου για τον Χριστόδουλο 

Κυκλοφόρησε από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου το νέο βιβλίο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Δημητριάδος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».

Πρόκειται για την Διπλωματική εργασία, που ο συγγραφέας εκπόνησε, στο πλαίσιο των Μεταπτυχιακών του σπουδών, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και βαθμολογήθηκε με άριστα από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιος ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Μητροπολίτης Δημητριάδος. Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς, περίοδο της θητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία υπηρέτησε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη. Εκείνη η περίοδος ήταν το εφαλτήριο της ανέλιξής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών. Επιθυμία του Συγγραφέα είναι το βιβλίο του να βοηθήσει τους ερευνητές του μέλλοντος να μελετήσουν εγκύρως την σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Το βιβλίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160) και «Παρουσία» (Κ. Καρτάλη – Αλέξάνδρας) στον Βόλο, ενώ οσονούπω θα βρίσκεται και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα. Τηλέφωνο παραγγελιών 24210 93517 και 93518.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το