Κόσμος

Νέο βίντεο φρίκης του Ισλαμικού Κράτους: 10χρονος εκτελεί «κατάσκοπο»

τζιχάντ

Ένα αγόρι περίπου 10 ετών είναι ο πρωταγωνιστής του νέου βίντεο φρίκης που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος και το οποίο εμφανίζεται να εκτελεί έναν άνδρα, μόλις εκείνος «ομολογεί» ότι είναι ισραηλινός κατάσκοπος.

Θύμα είναι ο 19χρονος Μοχάμεντ Σαίντ Ισμαήλ Μουσαλάμ, ισραηλινός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος στο βίντεο εμφανίζεται ως κατάσκοπος που εστάλη για να διεισδύσει στην οργάνωση.
Στο βίντεο ο Μουσαλάμ, ο οποίος κρατούνταν από την οργάνωση τον περασμένο μήνα εμφανίζεται να φορά τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή κρατώντας το διαβατήριό του και να παραδέχεται ότι είναι κατάσκοπος, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του και ο αδελφός του τον ενθάρρυναν σε αυτόν τον ρόλο. Σύμφωνα πάντως με την οικογένεια του Μουσαλάμ, ο 19χρονος δεν είχε δεσμούς με την Μοσάντ, την μυστική υπηρεσία του Ισραήλ και αντίθετα είχε στρατολογηθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν μέλος των τζιχαντιστών και τους έστελνε ακόμη και χρήματα», δήλωσε ο πατέρας του Σαίντ, στο CNN.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο ο Μουσαλάμ οδηγείται σε μια έκταση από στρατιώτες του χαλιφάτου συμπεριλαμβανομένου του δεκάχρονου αγοριού. Κάποια στιγμή το αγόρι εμφανίζεται μπροστά στον φερόμενο ως κατάσκοπο και τον σημαδεύει με το όπλο του. Εμφανίζεται να πυροβολεί αρκετές φορές και ο όμηρος πέφτει νεκρός σε μια σκηνή που παρουσιάζεται σε slow motion.
Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα σε δύο μέρη, και η αυθεντικότητα του οποίου ελέγχεται, θεωρείται από τα πλέον εξελιγμένα των τζιχαντιστών καθώς χρησιμοποιεί πολλά οπτικά εφέ αλλά και αναπαραστάσεις γεγονότων.

Κομμένη η επικοινωνία του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ Ιράκ και Συρίας
Εντωμεταξύ, οι δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε κομβικές οδούς οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους τζιχαντιστές για να επικοινωνούν οι δυνάμεις τους μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ, στην περιοχή των υψιπέδων Χαμίς στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους οι οποίες υποστηρίζονται από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού (…) έχουν κερδίσει ένα βασικό τομέα την περασμένη εβδομάδα κοντά στα υψώματα Χαμίς» ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός. Σύμφωνα με το συνασπισμό, οι δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχουν στον έλεγχό τους τα «κρίσιμα σημεία» του δρόμου 47, που συνδέει την ανατολική Συρία με το Ταλ Αφάρ και τη Μοσούλη.

Οι κουρδικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από άραβες μαχητές της οργάνωσης Jeich Sanadi (ήρωες του στρατού), κατέλαβαν στις 27 Φεβρουαρίου, μια πόλη στα υψώματα Χαμίς προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και στη συνέχεια επέκτειναν τις μάχες στην περιοχή. Στην ανακοίνωσή του ο διεθνής συνασπισμός ανέφερε επίσης την απελευθέρωση 94 χωριών της περιοχής Jazera στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το