Τοπικά

Το νέο σύστημα απουσιών με τη ματιά διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας

Καθώς καταργείται ο χαρακτηρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων με το νέο σύστημα απουσιών οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας κάνουν την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τους γονείς άμεσα και να φροντίζουν να πληροφορούνται τους λόγους απουσίας των μαθητών. Σε περίπτωση που μαθητής απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή πραγματοποιήσει συνολικά 30 απουσίες, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος οφείλει, εκτός από τους γονείς, να ενημερώνει τον διευθυντή.
Ακόμη θεσμοθετείται η μη προσμέτρηση απουσιών για διάστημα έως 20 ημερών, οι οποίες οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.
Μέχρι και φέτος οι απουσίες των μαθητών ανέρχονται στις 164 εκ των οποίων οι 50 είναι αδικαιολόγητες. Από την ερχόμενη σχολική χρονιά οι απουσίες θα ανέρχονται στις 114 και δεν θα διαχωρίζονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Οι διευθυντές αναφέρουν πως αυτό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση, αφού ο κάθε μαθητής θα απουσιάζει χωρίς να αναφέρει τον λόγο μέχρι να φτάσει τις 114 απουσίες. Παράλληλα, όμως προσθέτουν, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα και για 20 μέρες απουσίας με χαρτί γιατρού για κάποιο σοβαρό νόσημα, όπως τη γρίπη.
Οι διευθυντές οφείλουν να ενημερώνουν τους γονείς τηλεφωνικά ή και με sms όταν απουσιάζει ο μαθητής.

Οι αποβολές
Αναφορικά με την κατάργηση των αποβολών από τρεις μέχρι πέντε ημέρες και τη διατήρηση των μονοήμερων και διήμερων αποβολών διευθυντές επισημαίνουν πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως καλό είναι, όταν αποβάλλονται οι μαθητές, που δεν θα φεύγουν για το σπίτι, αλλά θα παραμένουν στο σχολείο κάνοντας κάποια άλλη εργασία εκτός Τάξης.
Εμείς ήδη το κάναμε αυτό, δηλαδή ακόμη και όταν φτάνουμε στο έσχατο μέσο της αποβολής του μαθητή για παραδειγματισμό, τον κρατάμε στο σχολείο και δεν τον αφήνουμε να βρίσκεται στο σπίτι» ανέφερε διευθυντής Γυμνασίου.

Άλλες αλλαγές είναι πως θα απονέμεται εφεξής ένας νέος έπαινος, ο «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης», ύστερα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο τέλος του διδακτικού έτους. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται και η προσπάθεια μαθητών, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν κατ’ ανάγκη υψηλή βαθμολογία, κατάφεραν όμως να σημειώσουν σημαντική βελτίωση της συνολικής επίδοσής τους.

Η διαγωγή των μαθητών θα χαρακτηρίζεται εφεξής ως «εξαιρετική», «καλή» ή «μεμπτή», σε αντικατάσταση των γλωσσικά παρωχημένων χαρακτηρισμών («κοσμιοτάτη», «κοσμία», «επίμεμπτη»), όπως λέει το υπουργείο, και δεν θα αναγράφεται στους τίτλους σπουδών.
Αργία θα είναι η εορτή των Τριών Ιεραρχών και για τα δημοτικά σχολεία.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά έμειναν χθες όλα τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, τα σχολεία των Μηλεών και των Αφετών καθώς και το Νηπιαγωγείο Δράκειας λόγω του χιονιού. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Δήμοι από προχθές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τα σχολεία που δεν θα λειτουργούσαν χθες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Σκεφτόμαστε Καθαρά» – Μια Κοινότητα Ενωμένη Αναλαμβάνει Δράση Καθαρισμού Ακτών

Με μια θερμή ένδειξη συλλογικού πνεύματος, εθελοντές, φίλοι και μαθητές του Αχιλλοπούλειο Γυμνασίου - Λυκείου…

26 Μαρτίου 2024

Αυτοψία του δημάρχου Βόλου στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος»

Αυτοψία στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ.…

26 Μαρτίου 2024

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον ΣΕΑΝ Μαγνησίας από την Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων

  Στις 23 & 24 Μαρτίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.…

26 Μαρτίου 2024

Αύριο η κηδεία του 48χρονου Σωτήρη Κάρρου

Αύριο Τετάρτη θα τελεστεί η κηδεία του 48χρονου Σωτήρη Κάρρου που έφυγε από τη ζωή.…

26 Μαρτίου 2024

Συνάντηση επαγγελματιών Σκιάθου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Συνάντηση με τις Διοικήσεις και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων…

26 Μαρτίου 2024

Σχολικός Εκφοβισμός – Έρευνα ΕΚΠΑ: Δύο στα δέκα παιδιά υφίσταται κάποιου είδους κακοποίηση στην Ελλάδα

Οι διαστάσεις, που έχει λάβει πλέον το φαινόμενο της βίας ανηλίκων, της κακοποίησης, του σχολικού…

26 Μαρτίου 2024