Τοπικά

Νέο στέκι πολιτισμού στην περιοχή της Μεταμόρφωσης από την ηθοποιό Άννα-Μαρία Παναγιωτάκη

Ένας καινούργιος χώρος, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως, λειτουργεί από χθες στη συνοικία της Μεταμόρφωσης. Το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη», από τον ομώνυμο θεατρικό θίασο, άνοιξε τις πύλες του και η ιδιοκτήτριά του, Άννα – Μαρία Παναγιωτάκη, ηθοποιός, φιλοδοξεί πως θα συγκεντρώσει το καλλιτεχνικό και όχι μόνο κοινό της πόλης.

Η έξοδος από την καραντίνα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη Βολιώτισσα καλλιτέχνιδα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του πολύμηνου εγκλεισμού λόγω Covid-19, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο τον χρόνο της. Από το περασμένο καλοκαίρι επικεντρώθηκε στο «στήσιμο» του Κέντρου Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» (σ.σ. βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος 20), το οποίο λειτουργεί από χθες, ενώ παράλληλα λειτουργεί και το Art Café, για όσους αναζητούν μία επιπλέον αφορμή να παρατείνουν την παραμονή τους στο καινούργιο στέκι της Άννας – Μαρίας Παναγιωτάκη.
Η Βολιώτισσα καλλιτέχνιδα μίλησε για το δυναμικό μπάσιμο της «Θεατρίνης» στον καλλιτεχνικό χάρτη του Βόλου, που αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα», τόσο για την ίδια, όσο και τους συνεργάτες της. Ωστόσο, η αποδοχή του κόσμου και τα θετικά σχόλια που έχει εισπράξει την τελευταία πενταετία, από τη στιγμή δηλαδή που άρχισε να λειτουργεί η θεατρική ομάδα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ίδια, στο να προσανατολιστεί στη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού χώρου, που θα προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών.

«Αυτό που επιθυμώ πάνω απ’ όλα είναι, στον καινούργιο αυτόν χώρο να μαζευτούμε καλλιτέχνες και μη, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να εκθέσουμε ό,τι έχουμε, όταν φυσικά το επιτρέψουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού επί του παρόντος δεν επιτρέπονται εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Σε πρώτη φάση λειτουργούμε μόνο το Art Café, ενώ εγκαινιάσαμε τον χώρο με έκθεση ζωγραφικής, που περιλαμβάνει έργα του Γιώργου Παναγιωτάκη (σ.σ. ο 87χρονος ζωγράφος είναι παππούς της Άννας – Μαρίας και μέχρι στιγμής εξακολουθεί να ασχολείται με την τέχνη του)».

Με τη «Θεατρίνη» φέτος να διανύει το πέμπτο έτος λειτουργίας της, η εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου χώρου, που θα επέτρεπε σαφώς περισσότερες δραστηριότητες, προέκυψε… νομοτελειακά. «Όλοι θέλαμε να είναι το επόμενο βήμα αυτό, γιατί όσοι βρισκόμαστε στη «Θεατρίνη» αγαπάμε το θέατρο και θέλουμε να δίνουμε συνεχώς παραστάσεις. Τώρα στον χώρο θα λειτουργήσει θεατρική σκηνή, που προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας 110 καθήμενων θεατών. Και είναι γνωστό ότι σ’ αυτό τον τομέα, δεν είναι πολλές οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στην πόλη. Οι επιλογές για να ανέβει μία παράσταση είναι περιορισμένες, ενώ τώρα εκτός από εμάς, μπορεί να έρθει όποιος θίασος επιθυμεί», εξήγησε η κ. Παναγιωτάκη, η οποία στη συνέχεια ανέφερε ότι ο προηγούμενος χώρο της «Θεατρίνης», επί της Αριστοτέλους (τρία τετράγωνα πιο μακριά από το Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης), θα λειτουργεί πλέον το βεστιάριο της ομάδας.

Όσο για τα επόμενα θεατρικά σχέδια της Άννας – Μαρίας Παναγιωτάκη; Προτεραιότητα θα δοθεί στο παιδικό θέατρο, αλλά στα… σκαριά βρίσκεται και μία παράσταση για ενήλικες. «Μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία, θα ανεβάσουμε την παράσταση «Οι εγκλωβισμένες», που έχει γράψει η Καλλιόπη Παπουτσή», είπε κλείνοντας.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία – Ένα άτομο στο Νοσοκομείο

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 4 το απόγευμα στη Ν.Ιωνία. Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή…

26 Νοεμβρίου 2023

Fake news

Υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φήμη ότι ανακοινώθηκε πρόγραμμα εγκατάστασης Παλαιστινίων προσφύγων στα Αντικύθηρα. Αφορά…

26 Νοεμβρίου 2023

Σάτιρα

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο…

26 Νοεμβρίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη

Το 84% των εργοδοτών χρησιμοποιεί σήμερα ή πρόκειται να χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος του επόμενου…

26 Νοεμβρίου 2023

Συγκλονίζει η καταγγελία γυναίκας: «Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου στα 19 μου – Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά»

Για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 19 ετών από καθηγητή της στο πανεπιστήμιο μίλησε…

26 Νοεμβρίου 2023

Συνειδητοποιημένα

Πιο συνειδητοποιημένη κι ενημερωμένη είναι η νέα γενιά σχετικά με την έμφυλη βία και τη…

26 Νοεμβρίου 2023