Ελλάδα

Νέο σοκ στην αγορά – Εβαλε λουκέτο η «Πυρσός Security», 800 εργαζόμενοι στο δρόμο

pyrsos-seciourity
Και πριν καλά καλά προλάβει να μεταφερθεί η είδηση του λουκέτου στο Ledra Athens, ένα νέο «κανόνι» έρχεται να συνταράξει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οπως έγινε γνωστό χθες, η εταιρεία «ΠΥΡΣΟΣ Security», που δραστηριοποιούνταν για 22 χρόνια στον τομέα της φύλαξης «κατέβασε ρολά», οδηγώντας στην ανεργία 700 με 800 άτομα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο enikos.gr και επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός» αναφέροντας ότι χθες ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι στο τέλος της ημέρας παρέδωσαν στολές, ρούχα και σταμάτησαν. Τόνισε δε ότι η Πυρσός έχει σταματήσει να λειτουργεί σαν εταιρεία από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς, η ΠΥΡΣΟΣ προχώρησε σε στάση πληρωμών εδώ και ένα χρόνο απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές. Υπάλληλοι της Πυρσός κατήγγειλαν μάλιστα ότι η επιχείρηση τους χρωστά από 5 έως 8 μηνιάτικα στον καθένα. Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία για κάθε εργαζόμενο ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στα 570 ευρώ το μήνα.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

Η ΠΥΡΣΟΣ Security ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1994, από ένα πρώην Διοικητικό Στέλεχος της IBM, έναν Στρατηγό εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας με εκτεταμένη εμπειρία στις υπηρεσίες ασφαλείας, έχοντας υπάρξει Αναλυτής Σχεδιασμού Ασφαλείας της Wackenhut για την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, και δύο ναυάρχους εν αποστρατεία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το