Κόσμος

Νέο σατιρικό βίντεο του ZDF για τον Βαρουφάκη

Νέο σατιρικό βίντεο με θέμα την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τον Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσίασε η εκπομπή Die Anstalt του κρατικού καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης.
Ο Μαξ Ούτχοφ καυτηρίασε σε ένα σκετς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον Έλληνα υπουργό οικονομικών κύριο Γιάννη Βαρουφάκη, οι συνάδελφοί του υπουργοί της Ευρωζώνης αλλά και ο διεθνής τύπος.

Ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης φαίνεται οτι έχει σωστές λύσεις για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα αφτιά τους, ενώ οι Γερμανοί τον αντιμετωπίζουν σαν μικρό σκυλάκι το οποίο κι εκτελεί τις εντολές που του προστάζουν.

Στο βίντεο, ο παρουσιαστής της εκπομπής εμφανίζεται με ένα μαστίγιο στο χέρι εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι Γερμανοί θέλουν να επιβάλλονται στους άλλους. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Με τον καιρό, αρχίζει να μου αρέσει η υποταγή των άλλων. Και γιατί όχι άλλωστε; Είμαι λευκός, είμαι αρρενωπός, είμαι Γερμανός. Είμαι εγώ αυτός που μπορεί να βάλει τους άλλους στη θέση τους».

Στη συνέχεια χτυπά δυνατά το μαστίγιό του στο πάτωμα λέγοντας: «Κάτσε Βαρουφάκη! Κάτσε! Φέρε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων» ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως κατά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα, οι συνάδερφοί του «έκλειναν τα αφτιά τους» την ώρα που ο Βαρουφάκης προσπαθούσε να τους εξηγήσει τα αίτια, τις επιπτώσεις και τις λύσεις για το πρόβληα της κρίσης. «Λάθος λίστα! Αυτή είναι η λάθος λίστα».

«Τι έχεις εκεί; Τι κρατάς στο στόμα σου; Τέρμα! Φτύσε τη Δημοκρατία! Φτύσε την! Βγάλτην από το στόμα σου! Κακιέ Βαρουφάκη!» συνεχίζει ο Μαξ Ούτχοφ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το