Τοπικά

Νέο σαφάρι ελέγχων για παραβάσεις στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου

Νέο σαφάρι ελέγχων για τις παραβάσεις στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στον Βόλο, άδεια για να λειτουργεί σε καθεστώς λέσχης, με τον προηγούμενο αντικαπνιστικό, έλαβε ένα μπαρ, αλλά σύμφωνα με την Αρχή, δεν υπάρχει πιθανότητα να επιδείξουν οι ιδιοκτήτες τέτοια άδεια σε κλιμάκιο ελέγχου και να γίνει δεκτή.
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Μαγνησίας Σ. Στεφάνου, κανένας μέχρι σήμερα από τους ιδιοκτήτες δεν εξέφρασε επίσημα την πρόθεση να δημιουργήσει λέσχη, καθώς ακόμα κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια τι προβλέπει ο Νόμος.
«Ο αντικαπνιστικός τηρείται 99% στα καταστήματα του Βόλου, και αυτό είναι δεδομένο. Όσοι επιτρέπουν κάπνισμα μετά τα μεσάνυχτα, είναι ένα θέμα που αφορά στους ίδιους. Ρισκάρουν και είναι πρόβλημά τους», δήλωσε.

Ο Νόμος βάζει «φρένο» στις Λέσχες
Με αφορμή τη δημιουργία από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ, λεσχών καπνιστών ή καπνιζόντων στα πρότυπα του εξωτερικού, η Αρχή προειδοποιεί ότι «τέτοια πρακτική είναι παράνομη και οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους. Η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων. Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους», επισημαίνει η Αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το