Τοπικά

«Νέο πισώπλατο πλήγμα στους κοινωνικά ασθενέστερους – Το ΔΝΤ αξιώνει να μπει «μαχαίρι» σε Προνοιακά Επιδόματα»

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι «δυστυχώς για τον λαϊκιστή Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα (που, εκμεταλλευόμενος την Αυγουστιάτικη ραστώνη, βγαίνει διαρκώς και ευαγγελίζεται την… έξοδο της Χώρας από τα μνημόνια), τα αμείλικτα γεγονότα τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα!

Στον επόμενο έλεγχο του ελληνικού Προγράμματος το φθινόπωρο (γ΄ αξιολόγηση) και με βάση την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ΔΝΤ αξιώνει να μπει «μαχαίρι» σε μια σειρά από βασικά Προνοιακά Επιδόματα (επίδομα Γάμου, επίδομα θέρμανσης, προγράμματα διακοπών για ανέργους, για ΄Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, διευκολύνσεις για την είδοδο στην αγορά εργασίας κ.ά), προκειμένου να «τρέξει» η συμφωνία!

Τι θα κάνει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας; Θα αρνηθεί, όπως προεκλογικώς διατείνονταν; Ή θα προσυπογράψει το νέο μνημονιακό έγκλημα, όπως μετεκλογικώς συμφώνησε με τους Δανειστές;
Προφανώς, ο κ. Τσίπρας για το «καλό» και πάλι «του Ελληνικού Λαού» και των «ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων», θα τη διαπράξει και τη νέα αυτή μνημονιακή αθλιότητα. Και θα βγει, έπειτα, κατά πώς το συνηθίζει, να ξαναδιαστρεβλώσει τα πράγματα, μιλώντας για «έξοδο της Χώρας από την Κρίση»!

Με «αποδεκατισμένη», όμως, την εργατική τάξη και βαριά λαβωμένη την Ελληνική Κοινωνία από τις συμπράξεις του με την Τρόϊκα, ποιός, τάχα, θα τον πιστέψει;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το