Τοπικά

Νέo πέτρινo τοιχίο στην Αργαλαστή με διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου η μελέτη για την κατασκευή πέτρινης πεζούλας στην Αργαλαστή, έργο συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Η μελέτη συντάχθηκε από το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με αυτή προβλέπεται να υλοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
-Καθαίρεση υπάρχουσας πεζούλας από λιθοδομή μήκους 70μ. περίπου.
-Εκσκαφή σε πλάτος περίπου 2μ. σε όλο το μήκος.
-Κατασκευή πέτρινης πεζούλας ύψους 1,80μ. από λευκή πέτρα Πηλίου.
-Κατασκευή πέτρινης κλίμακας πλάτους 1,80μ.
-Κατασκευή πεζοδρομίου από πλακόστρωση με χονδρόπλακες ακανόνιστες Πηλίου πλάτους 1,20μ. σε όλο το μήκος και τοποθέτηση κράσπεδου από μάρμαρο Πηλίου.
-Ασφαλτόστρωση πλάτους 0,30μ. περίπου, για τη διεύρυνση του δρόμου.
-Φύτευση 24 δένδρων κατηγορίας Δ5 (κυπαρίσσια ύψους τουλάχιστον 3- 3,50μ) κατά μήκος της νέας πεζούλας και σε απόσταση τριών μέτρων (3μ. ) περίπου από αυτή.
-Εγκατάσταση 7 ιστών φωτισμού ύψους 4μ. κατά μήκος του νέου πεζοδρομίου.
Με το αιτούμενο έργο θα κατασκευαστεί εκ νέου η πέτρινη πεζούλα σε απόσταση 2μ. από την υφιστάμενη, η οποία έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το ριζικό σύστημα της δεντροστοιχίας των 24 κυπαρισσιών, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνα στατικά, θα διαπλατυνθεί το τμήμα του πρωτεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου «Δέλτα Αργαλαστής – Αργαλαστή – Τρίκερι δια Χόρτου και Μηλίνης μετά διακλαδώσεως προς Μονή Πάου» έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής και θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 1,20μ, με αποτέλεσμα να γίνει ομαλότερη και ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών.

Κατανομή χρηματοδοτήσεων στο Πράσινο Ταμείο
Εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου η κατανομή των ποσών ένταξης των αιτήσεων χρηματοδότησης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020» ως εξής:
-Η μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Νοτίου Πηλίου», θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό 43.726,80 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό 1.000 ευρώ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
-Η μελέτη με τίτλο «Διαμόρφωση θεσμοθετημένων υπαίθριων χώρων στάθμευσης οχημάτων με βιοκλιματικά υλικά στον Δήμου Νοτίου Πηλίου», θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό 124.446 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό 68.999.80 ευρώ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το