Ελλάδα

Νέο λουκέτο σε tour operator

ουκρανία

Άλλο ένα «κανόνι» έσκασε στην Ουκρανία, σε μεγάλο tour operator που φέρνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Πρόκειται για το «News Travel», ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της χώρας, το οποίο έβαλε «λουκέτο» πριν από λίγες μέρες, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των τουλάχιστον 17 tour operators της Ρωσίας και της Ουκρανίας που σταμάτησαν να λειτουργούν το 2014.

Σύμφωνα, πάντως, με φορείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου «λουκέτου» στη χώρα μας είναι αυτή τη φορά περιορισμένες, καθώς συνέβη νωρίς και κάτω από συνθήκες πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, που κρατά «κουμπωμένους» τους Ουκρανούς εν δυνάμει επισκέπτες της Ελλάδας.

«Ο κόσμος εκεί είναι φειδωλός σε κρατήσεις από τόσο νωρίς. Οι προκρατήσεις από Ρωσία είναι 50% λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή», είπε στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος tour operator, που έφερνε τουρίστες σε Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κέρκυρα, συνεργαζόταν με ελληνικά τουριστικά πρακτορεία. Αυτά είχαν το ρόλο του τριτεγγυητή και οι όποιες αξιώσεις από πιθανές εκκρεμότητες αναζητούνται απ΄ αυτά, όπως συνέβη και με άλλα «λουκέτα» τους περασμένους μήνες.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το