Τοπικά

Νέο λειτουργικό κτίριο ζητούν οι πυροσβέστες

Την ανέγερση ενός νέου κτηρίου για την Πυροσβεστική ζητεί ο Σύλλογος υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Βόλου εκτιμώντας πως το όλο θέμα κολλάει στη χρηματοδότηση, καθώς το οικόπεδο υπάρχει.
Μάλιστα σημειώνει πως στο Πανθεσσαλικό μπορούν να μεταφερθούν μόνο τα γραφεία, και όχι το σύνολο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς εκτιμάται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σηματοδοτηθεί το τέλος της κατασκευής ενός νέου μεγάρου.
Το θέμα της ανέγερσης ενός νέου πυροσβεστικού μεγάρου ανακινήθηκε τις τελευταίες μέρες μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος της ΜΕΤΚΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας της υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή, να αναλάβει την κατασκευή του κτηρίου.
Σημειώνεται πως από τον Δήμο Βόλου και τη σημερινή Δημοτική Αρχή έχει παραχωρηθεί οικόπεδο για την ανέγερση κτηρίου στον δρόμο που οδηγεί στο Φυτόκο, κάτω από τον περιφερειακό.
«Για την ανέγερση κτηρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχουμε την έγκριση από την κτηματική υπηρεσία, αλλά και το αρχηγείο μας. Μάλιστα έχουμε έναν από τους πιο πλήρεις φακέλους αναφορικά με τα επτά πυροσβεστικά μέγαρα που θέλει να κατασκευάσει σε όλη την Ελλάδα η πολιτεία» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βόλου κ. Απόστολος Κουφογεώργος και συμπλήρωσε πως «το στενάχωρο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση για την ανέγερση του νέου πυροσβεστικού μεγάρου το οποίο έχει αρχικό προϋπολογισμό κατασκευής γύρω στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί παρότι ο φάκελος είναι πλήρης, το θέμα κολλάει στη χρηματοδότηση. Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να ενταχθεί το υπό ανέγερση κτήριο σε χρηματοδότηση από ΣΔΙΤ, το οποίο, όμως, είναι χρονοβόρο, καθώς μπορεί να απαιτήσει 8, 10 και 15 χρόνια. Υπήρξε μια δεύτερη πρόταση για να ανευρεθούν κονδύλια από την Περιφέρεια, αλλά, όπως μας τόνισε ο περιφερειάρχης, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια ακόμη προσπάθεια από την υφυπουργό κ. Μακρή που συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΤΚΑ. Περιμένουμε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για να προωθηθεί το ζήτημα. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί τόσο από την προηγούμενη όσο και την τωρινή κυβέρνηση έχουμε ακούσει πολλά, αλλά δυστυχώς προς το παρόν έχουμε μείνει με το οικόπεδο».

110 πυροσβέστες στον νυν κτήριο

Αυτή τη στιγμή το πυροσβεστικό μέγαρο στεγάζεται στην οδό Κουμουνδούρου στη συμβολή με την οδό Γαλλίας.
«Πρόκειται για ένα μπουντρούμι, όπου βρίσκονται 110 πυροσβέστες, ενώ το καλοκαίρι προστίθενται και άλλοι 30» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουφογεώργος και πρόσθεσε πως τα δώδεκα και πλέον υδροφόρα οχήματα δεν μπορούν να στεγαστούν όλα εντός του κτηρίου».
Μάλιστα σημείωσε πως «κάθε φορά που αναχωρούμε για ένα περιστατικό, κάνουμε τον σταυρό μας, διερχόμενοι από την οδό Γαμβέτα για να βγούμε στην οδό Δημητριάδος, ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα».
Ο κ. Κουφογεώργος αναφέρθηκε και σε μια εξέλιξη που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά από επικοινωνία του Δήμου Βόλου με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για ενδεχόμενη προσωρινή μεταστέγαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
«Από τη διοίκηση της Πυροσβεστικής έχει ζητηθεί να μεταφερθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μόνο τα γραφεία, ώστε να μπορέσει να απεμπλακεί λίγο ο χώρος στο σημερινό κτήριο. Είναι ξεκάθαρη η απόφαση της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Βόλου ότι δεν θα δεχθούμε τη μεταστέγαση συνολικά της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εμείς ζητάμε έναν καινούργιο πυροσβεστικό σταθμό, όπως διαθέτουν όλες οι μεγάλες πόλεις και όχι μεσοβέζικες λύσεις. Φοβόμαστε ότι σε περίπτωση που μεταστεγαστούμε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα έχει τελειώσει το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτηρίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το