Ελλάδα

Νέο κρούσμα με χάρτη που εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Νέο κρούσμα σε λίγες ημέρες με χάρτη που εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μετά τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία περιείχαν χάρτη που εμφάνιζαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο» και προκάλεσαν την καρατόμηση ολόκληρου του τμήματος Εκδόσεων της ΕΛΑΣ, έρχεται στο φως και νέα περίπτωση
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής πρόκειται για νέο χάρτη, ο οποίος έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εν λόγω χάρτης δεν αποσύρθηκε, όταν έγινε αντιληπτό ότι γράφει «Μακεδονία» αντί για Σκόπια, αλλά οι υπεύθυνοι θεώρησαν αρκετό να συντάξουν… απολογητικό σημείωμα, το οποίο τον συνοδεύει.

Συγκεκριμένα, στο site της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) στο οποίο παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου».
Ο χάρτης βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Σκοπίων, γράφει «Μακεδονία» και σε παρένθεση ΠΓΔΜ.
Ωστόσο κάτω από τον χάρτη του χαρτοφυλακίου που εμφανίζεται ο δορυφόρος της Google σημειώνεται πως «Η ονομασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”» γράφουν στο σημείωμά τους

«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “GoogleMaps”. Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από τον Ελεύθερο Τύπο

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το