Ελλάδα

Νέο κόμμα και από τον Λυκούδη

Λυκούδης κόμμα

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης από το βήμα της Βουλής για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με τη σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν η πρώτη εμφάνιση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ.

Ηταν η πρόβα τζενεράλε για τη διαμόρφωση πολιτικού χώρου όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Η άποψή του για τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού βρήκε ανταπόκριση σε ένα σημαντικό τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο σκοπός του πολιτικού χώρου που επιθυμεί να συγκροτήσει ο Σπύρος Λυκούδης, δηλαδή η αναζήτηση συναινέσεων και κοινών πολιτικών μεταξύ των κομμάτων της Κεντροαριστεράς με στόχο την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του χώρου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Βαθύτερος στόχος του Σπύρου Λυκούδη και των συνεργατών του είναι να μετατραπεί στο άμεσο μέλλον ο πολιτικός χώρος σε κόμμα με πανελλαδική συγκρότηση.

Πηγή:www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το