Τοπικά

Νέο κατάστημα στο Βόλο με τη σφραγίδα του “Χωριού της Κάρλας” – Προϊόντα διατροφικής αξίας που μυρίζουν… παράδοση

Τις μέρες της καραντίνας στον Βόλο, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν κατεβάσει ρολά, ένα νέο κατάστημα έφερε τον αέρα του χωριού στην πόλη. Αντιμετωπίζοντας την κρίση ως ευκαιρία και ως πρόκληση, τα αδέλφια Τσιούκα από τα Κανάλια Μαγνησίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν δυναμικά στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα, προσφέροντας μια νέα εμπειρία στους Βολιώτες. Το Karla Fresh Farm στην οδό 2ας Νοεμβρίου, δεν είναι ένα ακόμη κατάστημα με βιολογικά προϊόντα… Είναι ένας ενιαίος χώρος αγοράς με όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς για τις αναγκαίες καθημερινές προμήθειες: ψωμί, γάλα, κεφίρ, γιαούρτι, πίτες, κουλούρια, σάντουιτς, κέικ, γλυκά και τσουρέκια. Και όλα αυτά παρασκευασμένα με αγνά, βιολογικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Όπως συνειρμικά παραπέμπει και το όνομά του, το Karla Fresh Farm βασίζεται στα φρέσκα προϊόντα που παράγονται στην κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας Τσιούκα, στα Κανάλια Μαγνησίας. Μόλις 25 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου, χτισμένα στους πρόποδες του Μαυροβουνίου, τα Κανάλια είναι το χωριό με την καλύτερη θέα στη λίμνη Κάρλα. Σε βοσκοτόπια που εκτείνονται πέρα από τα όρια της λίμνης, έως και τις κορυφές του δυτικού Πηλίου, εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο τα 700 ζώα (κατσίκια και πρόβατα) της οικογένειας. Εκεί άρχισαν όλα για τον Δημήτρη, τον Νίκο και τον Θανάση Τσιούκα. Κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν και η κτηνοτροφία είναι η βάση κάθε παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητάς τους.

Με σπουδές στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Λογιστική και τη Γεωπονία αντίστοιχα, τα τρία αδέλφια ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα της παραγωγής. Από το χωράφι και τη φάρμα μέχρι τη διανομή σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και delicatessen της Αθήνας, όπως και σε πολλά ακόμη σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Από το 2010 που πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην καθετοποίηση της επιχείρησης, προωθούν ένα υγιές πρότυπο ζωής με την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με ιδιαίτερη τοπική ταυτότητα και τη σφραγίδα της καινοτομίας.

Η εταιρεία φημίζεται για το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι με 4% λιπαρά, το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι με φυσιολογική στράγγιση σε τσαντίλα, το κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, το πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι και το λευκό κατσικίσιο τυρί άλμης. Ολα τα προϊόντα είναι βιολογικής γεωργίας.

Η οικογένεια Τσιούκα διαθέτει δικό της τυροκομείο στο Ριζόμυλο με το όνομα «Το Χωριό της Κάρλας», ενώ εδώ και δυο χρόνια έχει ανοίξει γαλακτοπωλείο στην Αθήνα, παρέχοντας μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων προϊόντων, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πριν από έναν χρόνο τα τρία αδέλφια άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα ενός καταστήματος στον Βόλο, θέλοντας να καλύψουν το κενό που υπάρχει στην αγορά όσον αφορά τη διάθεση προϊόντων καθημερινής διατροφής από αγνές πρώτες ύλες γάλακτος, χωρίς χημικά στοιχεία ή άλλες ουσίες.

Το Karla Fresh Farm βρίσκεται στην οδό 2ας Νοεμβρίου 92 και όσοι πέρασαν απ’ έξω τις λίγες αυτές μέρες που λειτουργεί, δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό. Σχεδιαστικά ο χώρος παραπέμπει στην πλατεία ενός χωριού και τα φυσικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση, προϊδεάζουν για την ποιότητα των προϊόντων.

Παράλληλα, όμως, διαθέτει εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας που εγγυάται την καλή διατήρησή τους. Πρόκειται για έναν ευχάριστο και λειτουργικό για τον καταναλωτή χώρο, όπου μπορεί κανείς να βρει τον φούρνο, το γαλακτοπωλείο, το ζαχαροπλαστείο και το «καφενείο» της γειτονιάς.

 

 

 

 

Στο κατάστημα Karla Fresh Farm απασχολούνται συνολικά 10 άτομα και λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όλα τα προϊόντα είναι ημέρας, από το ψωμί με προζύμι μακράς ωρίμανσης, ολικής άλεσης, έως το κατσικίσιο γάλα, το γιαούρτι και το κεφίρ πρεβιοτικών, που αποτελεί πραγματικό διατροφικό θησαυρό, καθώς περιέχει πρωτεΐνες υψηλής αξίας, πιο εύπεπτες από αυτές του γάλακτος.

Τα γλυκά φέρουν την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιώργου Αγαπητού, για τον οποίο η συνεργασία με το Karla Fresh Farm υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση. Και αυτό διότι του δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει με υλικά που φθάνουν στον πάγκο του κατευθείαν από την «πηγή», δηλαδή το φρέσκο γάλα από το κοπάδι. Οι γεύσεις του «μυρίζουν» παράδοση, αφού τόσο οι πρώτες ύλες όσο και ο τρόπος παρασκευής, παραπέμπουν στην παλιά ελληνική ζαχαροπλαστική, στα σπιτικά χειροποίητα γλυκά των μαμάδων.

Ακόμη και τα λιβανέζικης τεχνικής σιροπιαστά του, έχουν υπογραφή Ελλάδας. Στο Karla Fresh Farm μπορεί κανείς να βρει 14 είδη πάστας, 10 είδη γλυκών του κιλού, 7 είδη σιροπιαστών, μοσχομυριστά τσουρέκια, αλλά και χειροποίητες πίτες, σνακς και σάντουϊτς. Μπορεί οι κωδικοί των προϊόντων να μην είναι πολλοί, αλλά είναι προσεγμένοι και αποτελούν μια ξεχωριστή διατροφική πρόταση.

Έτσι, ακόμη κι αν δεν ήξερε κανείς το Karla Fresh Farm, τώρα το έμαθε. Οι άνθρωποί του είναι εκεί για να φέρουν ξανά στο τραπέζι μας τις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και να μυήσουν τους νεότερους σ’ ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που πλέον είναι το ζητούμενο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το