Τοπικά

Νέο κατασχετήριο της ΕΡΓΗΛ για εγγυητικές επιταγές έργων της ΔΕΥΑΜΒ

«Στροφή» στις εγγυητικές επιταγές μεγάλων έργων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, κάνει η ΕΡΓΗΛ, για να εισπράξει και άλλα ποσά. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλε προ ημερών επιστολή- κατασχετήριο στη Διοίκηση της Επιχείρησης, για το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να ορίσει δικηγόρο για την αντιμετώπισή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η σχετική απόφαση για τον διορισμό δικηγόρου λήφθηκε στις 26 Ιουλίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την παραλαβή του κατασχετηρίου από την ΕΡΓΗΛ. Την απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια» υπογράφει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου, ενώ πληρεξούσιος δικηγόρος αναλαμβάνει γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ.
Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, «η ΕΡΓΗΛ μέσω του κατασχετηρίου για τις εγγυητικές επιταγές βρίσκει νέο δρόμο για να πάρει και άλλα ποσά από την Επιχείρηση.

Φαίνεται ότι τώρα «χτυπά» σε εγγυητικές επιταγές μεγάλων έργων και η Διοίκηση προχώρησε σε ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κατασχετήριο, ενώπιον του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών» προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Να αναφερθεί ότι έγκυρες πληροφορίες επισημαίνουν ότι στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάρχει ανησυχία για το νέο κατασχετήριο της ΕΡΓΗΛ, καθώς τονίζεται πως «είναι διασφαλισμένες οι εγγυητικές επιταγές».

Μέχρι και τον περασμένο Μάιο η ΕΡΓΗΛ έχει προχωρήσει σε κατάσχεση συνολικού ποσού 5εκ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Η τελευταία κατάσχεση αφορούσε ποσό 480.000 ευρώ από την Εurobank.
Η ΕΡΓΗΛ είχε γνωστοποιήσει στη ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφο στα μέσα Μαρτίου ότι έχει ενημερώσει και τις συστημικές τράπεζες ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμών, με βάση προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.
Από την πλευρά τους υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαν με αφορμή την αποστολή του εγγράφου στα μέσα Μαρτίου, έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν η ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, αφού υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες έχουν γίνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης των κατασχετηρίων σε βάρος της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το