Τοπικά

Νέο δίκτυο ύδρευσης κατασκευάζεται στον Στάφυλο Σκοπέλου

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 108.000 ευρώ. Στόχος είναι η επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή «Δρακοντόσχισμα» η οποία παρουσιάζει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης. Η επέκταση του δικτύου ύδρευσης θα εξυπηρετήσει κυρίως τουριστικά καταλύματα και εξοχικές κατοικίες αλλά και το νέο ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.

«Τα έργα νερού είναι έργα ζωής. η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονων υποδομών που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και διασφαλίζουν καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό στους πολίτες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σήμερα υπογράψαμε μια νέα σύμβαση που δίνει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος της Σκοπέλου. Παράλληλα σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας υπογράφουμε δυο νέες προγραμματικές συμβάσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την αποχέτευση στο Λουτράκι και την αντικατάσταση των τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα. Είναι έργα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, συγχρονίζουν τη Σκόπελο με την εποχή μας και ολοκληρώνουν τα δίκτυα υποδομών στα οποία η Θεσσαλία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, με εντυπωσιακά, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του πολίτη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου
Στην περιοχή «Ψαλίδω» και σε υψόμετρο 210 m, υπάρχει δεξαμενή της Δ.ΕΎ.Α. Σκοπέλου, η οποία τροφοδοτεί την περιοχή του Αγνώντα και του Πανόρμου-Μηλιάς. Η δεξαμενή έχει πρόσβαση από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Πευκιάς-Ελικοδρόμιο. Από την δεξαμενή αυτή, ξεκινά αγωγός πολυαιθυλενίου (HDPE) ΡΕ100 διαμέτρου 90mm, επί του δρόμου και με κατεύθυνση προς το ελικοδρόμιο, ο οποίος υδρεύει τον οικισμό του Αγνώντα.
Ο υπό κατασκευή αγωγός ξεκινά συνδεόμενος με τον υφιστάμενο, σε απόσταση περίπου 390m από την δεξαμενή και υψόμετρο 192m (σημείο 51), και οδεύει επί του ρείθρου της ασφαλτοστρωμένης οδού προς ελικοδρόμιο για 437m, σε υψόμετρο 204m (σημείο 94). Από το σημείο αυτό οδεύει μέσω αγροτικής οδού για 2.165m, οπότε διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό Σκοπέλου-Αγνώντα (σημείο 283, υψόμετρο 125m). Στη συνέχεια ο αγωγός οδεύει κατά μήκος της Ε.Ο. για 205m (σημείο 288, υψόμετρο 118m) και εισέρχεται σε άλλη αγροτική οδό η οποία καταλήγει στην είσοδο του εργοστασίου, μετά από 353m (σημείο 290), σε υψόμετρο 94m.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το