Τοπικά

Νέο Δ.Σ. στους γεωπόνους της Μαγνησίας – Ποιοι εξελέγησαν

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι γεωπόνοι της Μαγνησίας και ανέδειξαν το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία. Η διαδικασία της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, ενώ λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν με σειρά ψήφων που έλαβαν οι εξής:
Λάμπρος Κωνσταντίνος, Τσαούσης Γεώργιος ισοψηφία με Κούντρια Αθανάσιο, Μπίτης Αθανάσιος ισοψηφία με Μακρυγιάννη Γεώργιο, Δημόκας Γεώργιος, Κουντουράς Δωρόθεος.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Θλιβερού – Τσιαμασιώτη Μαρία, Καλύβας Γεώργιος, Αποστόλου Κωνσταντίνος.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο: Χατζησταματίου Αριστοτέλης, Καλαβριώτου Παρασκευή, Τσουράπας Κωνσταντίνος.
Εκπρόσωποι στην (ΠΟΣΓ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων: Κούντριας Αθανάσιος, Δημόκας Γεώργιος, Δημητριάδου Μαρία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και επανεκλεγείς με πρωτιά σε ψήφους κ. Κώστας Λάμπρος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του συμπληρώνοντας πως «στο πρόσωπό μου αναγνωρίστηκε και η συνολική προσφορά του απερχόμενου Δ.Σ.».
Η επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα και η αύξηση των ευκαιριών για απασχόληση στους νέους γεωπόνους, είναι μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν τον Γεωπονικό Σύλλογο, ο οποίος και την τριετία που πέρασε υλοποίησε διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη τόσο των μελών του, όσο βέβαια και των παραγωγών.
Τα εγγεγραμμένα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου ανέρχονται στα 500, ωστόσο δεν είναι όλα ενεργά, καθώς πολλά εγγράφονται, αφού πετυχαίνουν στη Γεωπονική Σχολή του Βόλου, αλλά λίγο μετά την αποφοίτησή τους αναχωρούν για άλλα μέρη. Επίσης αρκετοί είναι, όσοι μετέβησαν σε χώρες του εξωτερικού για να βρουν εργασία.
Γεωπόνοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, μελετητές απαρτίζουν τον τοπικό σύλλογο. Όλοι τους έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΑΕΙ.

Ο κ. Λάμπρος ανέφερε πως η γεωπονική έχει ένα ευρύ πεδίο απασχόλησης, όπως με την τεχνολογία τροφίμων, τη φυτική παραγωγή, με τα φάρμακα, τη φυτοπροστασία, την εντομολογία, τα λιπάσματα, τις απεντομώσεις. Η γκάμα είναι πολύ μεγάλη.
Λόγω όμως της κρίσης οι ευκαιρίες έχουν περιοριστεί. Το δημόσιο δεν προσλαμβάνει γεωπόνους εδώ και καιρό, ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες κινούνται με το υπάρχον προσωπικό συνεργατών. Έτσι οι νέοι γεωπόνοι έχουν πρόβλημα στην εύρεσης εργασίας, αν και έχουν πολύ καλά προσόντα με σπουδές. Προσδοκούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα σύντομα και να αλλάξει η κατάσταση της οικονομίας. Και τα πρώτα βήματα της νέας διακυβέρνησης είναι θετικά».

Ο κ. Λάμπρος ανέφερε πως ο Σύλλογος διαθέτει μια οικονομική σταθερότητα, τα μέλη του δεν πληρώνουν συνδρομή παρά μόνο πέντε ευρώ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, ενώ έγινε διαγραφή οφειλών πριν το 2016 των μελών.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει εκδοθεί το βιβλίο του συλλόγου που αναφέρεται στην ιστορία και τις δράσεις του. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο γεωπόνος κ. Νίκος Λεφούσης.
«Στόχος μας και τη νέα τριετία είναι να συνεργαστούμε με όλους τους επιστημονικούς φορείς, όπως άλλωστε κάναμε και τα προηγούμενα τρία χρόνια. Συνεργαζόμαστε για το καλό των συμπολιτών μας» κατέληξε ο κ. Λάμπρος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το