Τοπικά

Νέο μπέρδεμα στην υπόθεση της Μαγνησιακής Πίστης

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου βρίσκεται εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης του αναπτυξιακού πιστωτικού συνεταιρισμού «Μαγνησιακή Πίστη», καθώς η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, στην οποία είχε παραπεμφθεί, έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία, αλλά της απλής απιστίας.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι μέλη προηγούμενων διοικήσεων του Συνεταιρισμού.

Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση άγνωστο είναι πότε θα τελεσιδικήσει, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει με βούλευμά του, αν θα παραπέμψει πάλι την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, ή θα εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα ή θα δηλώσει αναρμόδιο, οπότε θα αναλάβει την υπόθεση η Εισαγγελία Εφετών. Διαφορετικά και εφόσον και η Εισαγγελία Εφετών κρίνει αναρμόδια για την υπόθεση, θα αναλάβει να δώσει λύση η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η πρόταση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου και πάντως πριν το Πάσχα.

Στο μεταξύ, χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε αθώους επτά μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού, που κατηγορούνταν από πρώην νομικό του σύμβουλο για συκοφαντική δυσφήμιση στις 30 Ιουλίου 2013.

Οι επτά ζήτησαν συγνώμη στο ακροατήριο από τον πρώην νομικό σύμβουλο, που έγινε αποδεκτή από τον μηνυτή και έτσι οι επτά κρίθηκαν αθώοι. Σημειώνεται πως στο αστικό τμήμα της υπόθεσης ο πρώην νομικός σύμβουλος είχε δικαιωθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το