Τοπικά

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 73 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία – Τα 6 στην περιοχή του Βόλου 

Εκτινάχθηκε στα 73 ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19 . Τα “σκήπτρα” κρατάει η Λάρισα με 53 συνολικά κρούσματα, ενώ στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκαν μόνο έξι. Από αυτά, τα
5 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας – τρία στο Γ.Ν Βόλου και δύο σε ιδιωτικό εργαστήριο -, ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί επαφή παλαιότερου κρούσματος (27/10/2020)και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Ειδικότερα, μία 15χρονη και μία 18χρονη εντοπίστηκαν θετικές στον κορωνοϊό χθες αργά το βράδυ στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ θετικοί είναι επίσης δύο άνδρες ηλικίας 58 και 74 χρόνων.  Ένα από τα κρούσματα συνδέεται με την οικογένεια από το Στεφανοβίκειο.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 53 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 11 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (25/10/2020)-(27/10/2020)και προέκυψαν κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 19 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, δεκαεπτά σε ιδιωτικά εργαστήρια και δύο στο Π.Γ.Ν.Λάρισας. Τέλος 23 κρούσματα προέκυψαν από την χθεσινή μαζική τυχαία δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests).

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 5 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (24/10/2020)-(25/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης,  ενώ 1 ακόμη κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από άλλη περιοχή και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων. Τέλος 7 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας τρία στο Γ.Ν. Τρικάλων και τέσσερα σε ιδιωτικά εργαστήρια.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το