Κατηγορίες: Αθλητισμός

Νέο αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης από την Καρατσιβή

Τρίτωσε το καλό για την Αθανασία Καρατσιβή, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στα 800μ. επιφάνεια. Έτσι η κολυμβήτρια του ΓΣΒ «Η Νίκη» με τρία συνολικά ασημένια μετάλλια αναδείχθηκε μέσα στους μεγάλους πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών, που έγινε στην Ουγγαρία, όπου στο βάθρο ανέβηκε και η Λυδία Παντελόγλου, η οποία επίσης ανήκει στον βολιώτικο σύλλογο.

Με τον πιο ονειρικό τρόπο έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών. Η διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Γκόντολο της Ουγγαρίας είχε πάλι έντονο γαλανόλευκο χρώμα, αφού οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια στους τελικούς της τελευταίας ημέρας.

Από το… ραντεβού με τα μετάλλια δεν θα μπορούσε να λείψει η Αθανασία Καρατσιβή. Η αθλήτρια της Νίκης Βόλου είχε ήδη στη συλλογή της δύο αργυρά μετάλλια στα 400μ. επιφάνεια και στα 1.500 μέτρα επιφάνεια και το καλό… τρίτωσε.

Πιο συγκεκριμένα η 21χρονη πρωταθλήτρια, που έχει καταγωγή από τη Λάρισα, συμμετείχε και στον τελικό των 800μ. επιφάνεια, όπου κατάφερε να πάρει πάλι το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 7:02.43. Αυτή η επιτυχία μετέτρεψε την Αθανασία Καρατσιβή σε μεγάλη πρωταγωνίστρια σε όλη τη διάρκεια των αγώνων με τρία αργυρά μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα συνολικά, ενώ είχε και μία 4η θέση με την Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4.Χ200μ. επιφάνεια.

Περίφημα τα πήγε και η έτερη εκπρόσωπος του ΓΣΒ «Η Νίκη» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών. Ο λόγος για τη Λυδία Παντελόγλου, η οποία είχε ως αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. διπλά πέδιλα. Μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα είχε στεφθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πρόσφατο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Κάιρο σε επίπεδο νεανίδων.

Η Λυδία είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατάφερε όχι μόνο να κοιτάξει στα ίσια αθλήτριες πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία και με περισσότερες εμπειρίες στον χώρο, αλλά να ανεβεί και στο βάθρο. Επομένως έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενη, όπως δήλωσε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με την επίδοσή μου και ελπίζω να βελτιώσω τους χρόνους μου στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους προπονητές μου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής και εύχομαι τα καλύτερα» ήταν τα λόγια της Βολιώτισσας πρωταθλήτριας.

Οι παραπάνω διακρίσεις γέμισαν με υπερηφάνεια τους ανθρώπους του τμήματος τεχνικής κολύμβησης του ΓΣΒ «Η Νίκη», το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει άλματα προόδου. Σ’ αυτό σίγουρα σημαντική συμβολή έχουν ο έφορος Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης και ο προπονητής Γρηγόρης Καλαϊτζογλίδης για την άψογη οργάνωση και εκγύμναση των αθλητών αντίστοιχα.

Μάλιστα ο δεύτερος είναι ο γιος του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Καλαϊτζογλίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Καλαϊτζογλίδης μετέβη στο Γκόντολο της Ουγγαρίας και συμπαραστάθηκε στα δύο «κυανόλευκα δελφίνια», με την παρουσία να τονώνει ακόμη περισσότερο το ηθικό των αθλητριών, οι οποίες τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Ασφαλώς το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του ΓΣΒ «Η Νίκη» δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τη μεγάλη υπερηφάνεια που νιώθει για τις επιτυχίες της Αθανασίας Καρατσιβή και της Λυδίας Παντελόγλου. Για τον λόγο αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με τρία ασημένια μετάλλια στα 400, 800 και 1500μ. επιφάνειας γυναικών ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών η αθλήτριά μας, Αθανασία Καρατσιβή. Με ένα χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. διπλά πέδιλα γυναικών η Λυδία Παντελόγλου.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τις επιτυχίες σας και συγχαίρουμε θερμά τον προπονητή της ομάδας μας Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη για τις επιτυχίες αυτές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα γνώσης ,καθημερινής δουλειάς και στήριξης που προσφέρει σε όλα τα παιδιά της ομάδας μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσες συγκινήσεις μας δώσατε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών γυναικών και σας περιμένουμε πίσω με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Καλή επιστροφή…».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την Αθανασία Καρατσιβή η Ελλάδα κέρδισε τρία ακόμη μετάλλια στους τελικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών, στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, από τα οποία τα δύο ήταν αργυρά και το ένα χάλκινο.

Πιο αναλυτικά ο Γιώργος Παναγιωτίδης, φόρεσε το αργυρό μετάλλιο στο στήθος, καθώς τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με επίδοση 14.53. Η Εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφάνεια ανδρών με τους Αναστάσιο Μυλωνάκη, Γιώργο Παναγιωτίδη, Μάριο Αρμουτσή και Γιώργο Καλτσουκαλά κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο με 2:23.13.

Στα 50 μ. άπνοια ανδρών, εξάλλου, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 14.61. Μαζί από την Αθανασία Καρατσιβή ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές με τέσσερα μετάλλια συνολικά, δύο χάλκινα σε ατομικά και δύο ασημένια σε ομαδικά αγωνίσματα.

Στα άλλα πλασαρίσματα της τελευταίας ημέρας, στα 800 μ. επιφάνεια ανδρών, ο Ηλίας Καλφίδης ήταν 7ος με 6:38.07 και ο Μάριος Αρμουτσής 10ος 6:44.47.

Μετά από τα παραπάνω η ελληνική αποστολή έφυγε από τη διοργάνωση με την εξαιρετική συνολική συγκομιδή των 11 μεταλλίων (ένα χρυσό, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα), αλλά και με άλλα πολύ καλά πλασαρίσματα.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024

Eurogroup: Περιοριστικός ο δημοσιονομικός προσανατολισμός το 2025, οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής για…

11 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη – Αθωώθηκε ο γιατρός

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το…

11 Μαρτίου 2024

Ομοφοβικό ρεσιτάλ στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη σε καρναβάλι

Δεν έχουν τέλος τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας. Μετά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη τις…

11 Μαρτίου 2024