Αθλητισμός

Νέο αγώνισμα, νέες διακρίσεις – Διαπρέπει και στο Benchrest ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου

Ένα νέο αγώνισμα προστέθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου. Πρόκειται για το Benchrest, δηλαδή τη σκοποβολή επί πάγκου σε ανοικτό πεδίο 25 μέτρων. Μάλιστα ο βολιώτικος σύλλογος διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην πόλη μας σε συνεργασία με την ΣΚΟΕ και τον ΑΟΦΑ.
Το Benchrest υπάγεται στην Παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα. Παρόλα αυτά φιλοδοξία του Σκοπευτικού είναι να το διαδώσει όσο γίνεται περισσότερο και να χαρίσει στη βολιώτικη σκοποβολή ακόμη περισσότερες διακρίσεις έχοντας ήδη στεφθεί… ισόβιος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
Το Benchrest αφορά τη σκοποβολή ακριβείας στα 25 μέτρα από πάγκο πάνω σε ειδικές βάσεις και ειδική σήμανση για τον αθλητή, με ανεμούρια στον χώρο του πεδίου και όπλα με οπτικά ακριβείας. Η καρτέλα των στόχων αποτελείται από 25 βασικούς στόχους και δέκα βοηθητικούς (sighters). Ο χρόνος που καλείται να ολοκληρώσει την κάθε καρτέλα ο αθλητής είναι 20 λεπτά.

Κάθε αγώνας περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες, από τρεις καρτέλες σε κάθε μία, που είναι οι εξής:
1) Hight Varmint: Όπλα με δύναμη ως 12 Ft/lb και βάρος 4762 γραμμάρια.
2) Heavy Varmint: Όπλα με δύναμη ως 20 Ft/lb και βάρος 6803 γραμμάρια.
3) Springer: Όπλα με ελατήριο και δύναμη ως 20 Ft/lb και βάρος 6803 γραμμάρια.

Ο Γ. Τζήμας του ΣΣΒ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Στην παρούσα φάση ο Σκοπευτικός αριθμεί 14 αθλητές και αθλήτριες, ενώ διαθέτει 20 πάγκους και 20 στοχοθέτες στον χώρο του.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στον Βόλο ο ΣΣΒ τα πήγε εξαιρετικά. Ο Γιάννης Τζήμας κατέλαβε την 1η θέση με 735 βαθμούς κερδίζοντας στην ισοβαθμία τον Στέλιο Μιχαλόπουλο.
Όσον αφορά τους αθλητές του Σκοπευτικού κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις: Η Ελένη Τσαγγάλου 4η με 730 βαθμούς, ο Δημήτρης Μπράνος 5ος με 728, ο Αργύρης Μαρμαράς 7ος με 725, ο Πέτρος Ξανθόπουλος 8ος με 722, ο Αναστάσιος Ηρακλείδης 11ος με 706, η Αθηνά-Αγγελική Αντωνίου 12η με 701, ο Δημήτρης Καργιωτίδης 15ος με 687, ο Μιχάλης Κόσογλου 16ος με 684 και η Ιωάννα Σιανίδου 17η με 678.

Εκτός του Πανελληνίου στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου πραγματοποιούνται ένας διασυλλογικός αγώνας κάθε μήνα κι ένα διήμερο event το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα.
Ο ΣΣΒ περιμένει από όσους ενδιαφέρονται για αυτό το όμορφο αγώνισμα να έρθουν στις εγκαταστάσεις του για να το γνωρίσουν από κοντά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στον έφορο του τμήματος Δημήτρη Μπράνο στα τηλέφωνα 6941630236 και 24210-55430 (απογευματινές ώρες).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το