Κόσμος

Νεκρός ο διαβόητος παιδεραστής Ρίτσαρντ Χακλ που είχε βιάσει πάνω από 200 παιδιά

Νεκρός βρέθηκε στη φυλακή στο Γιορκσάιρ όπου κρατείτο ο διαβόητος παιδεραστής Ρίτσαρντ Χακλ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 22 φορές ισόβια το 2016, καθώς είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 200 παιδιά στη Μαλαισία, ηλικίας από 6 μηνών έως 11 ετών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τον θάνατό του την Κυριακή, σημειώνοντας πως ο Χακλκ μαχαιρώθηκε στο κελί του μέχρι θανάτου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο Χακλ συνελήφθη το 2014 στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, ενώ επέστρεφε από τη Μαλαισία όπου εργαζόταν ως freelance φωτογράφος. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, ο ίδιος κατέγραφε τα εγκλήματά του σε blog που διατηρούσε στο dark web, με τα περισσότερα από αυτά να τα έχει διαπράξει σε φτωχές κοινότητες της Μαλαισίας αλλά και της Καμπότζης.

Ο διαβόητος παιδεραστής συστηνόταν ως χριστιανός δάσκαλος αγγλικών, με στόχο την κακοποίηση ανηλίκων, ανάμεσά τους και ένα βρέφος έξι μηνών. Σαν να μην έφτανε αυτό, βιντεοσκοπούσε ο ίδιος την κακοποίηση των παιδιών και στη συνέχεια διοχέτευε το υλικό στο dark web.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν η αστυνομία της Αυστραλίας εντόπισε μία σελίδα παιδεραστών η οποία πριν κλείσει αριθμούσε περίπου 9000 μέλη, ανάμεσά τους και ο Χακλ, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες παιδιών. Τουλάχιστον 1000 εξ αυτών, τον έδειχναν να βιάζει και να κακοποιεί παιδιά.

Ο νεκρός, πλέον, εγκληματίας κρατείτο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η οικογένειά του, μετά τις αποκαλύψεις, πούλησε την περιουσία της και άλλαξε τόπο διαμονής, ενώ σταμάτησαν ακόμη και να μιλούν για εκείνον.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το