Τοπικά

Nεκρός για 12 ημέρες ήταν 74χρονος στη Νέα Ιωνία

Καθώς η επικοινωνία μας έχει εισέλθει ολοκληρωτικά πλέον στην ψηφιακή εποχή και τα χάσματα μεταξύ των γενεών διευρύνονται, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ηλικιωμένων ανθρώπων που φεύγουν από τη ζωή, χωρίς να γίνει αυτό αντιληπτό από κανέναν…
Μάλιστα αυτό αποκτά τραγικότητα, όταν ηλικιωμένοι, όπως ο 74χρονος προχθές το απόγευμα στη Ν. Ιωνία φέρεται να είχε χάσει τη ζωή του εδώ και 12 ημέρες περίπου, αφού γείτονες δήλωσαν πως δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 19 Ιουνίου… Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν ανησυχητικά περισσότερη μοναξιά. Το φαινόμενο των μοναχικών θανάτων των ηλικιωμένων είναι πλέον σύνηθες, ενώ, σύμφωνα με έρευνα του 2010, πάνω από το ένα τρίτο των πολιτών άνω των 70 αισθάνεται μοναξιά. Τέτοια είναι η έκταση της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία, που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη μοναξιά επιδημία και αναφέρουν ότι η κοινωνική απομόνωση «σχετίζεται με μείωση της διάρκειας ζωής συγκρίσιμη με εκείνη που προκαλείται από το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα». Ο 74χρονος συνταξιούχος βρέθηκε νεκρός προχθές στις 7.30’ το απόγευμα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε μόνος στη Ν. Ιωνία.

Γείτονες τον αναζήτησαν, καθώς είχε πολλές ημέρες να δώσει σημεία ζωής και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που επιστράτευσε κλειδαρά για να παραβιάσει την πόρτα του διαμερίσματος. Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του και μάλιστα σε κατάσταση σήψης, με αποτέλεσμα να μην τον παραλάβει το ΕΚΑΒ. Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του. Υπολογίζεται ότι ο 74χρονος είχε χάσει τη ζωή του στις 19 ή στις 20 Ιουνίου, δηλαδή ήταν νεκρός περίπου 12ημέρες, πριν τον βρουν οι αστυνομικοί. Τα άτομα που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, έχουν βιώσει και βιώνουν ένα σύνολο από απώλειες στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της μοναξιάς και της απομόνωσης, από τα οποία διακατέχονται. Η απουσία φίλων και γνωστών, ο θάνατος του ή της συζύγου, καθώς και η μείωση της κινητικότητας, με συνέπεια τον περιορισμό των κοινωνικών συναναστροφών οδηγούν σε αύξηση της μοναξιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το