Τοπικά

Νεκρώνει η ΔΕΥΑΜΒ – Κλείνουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, πλην του λογαριασμού που αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, εισηγήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της Επιχείρησης ο Αχ. Μπέος, μετά τη νέα κατάσχεση ποσού 480.000 ευρώ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ. Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση Μπέου, χωρίς ωστόσο να δοθούν διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργήσει η Επιχείρηση μετά την απόφαση αυτή. Οι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το που θα καταθέτονται οι πιστώσεις από προγράμματα, πώς θα πληρώνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς οι καταναλωτές, πώς θα πληρώνονται οι εργολάβοι και οι προμηθευτές, προκάλεσαν τον εκνευρισμό του προέδρου της Επιχείρησης Στ. Παπαευσταθίου, ο οποίος ξέσπασε λέγοντας “ρε πουσ…η μου όλα θέλετε να τα μαθαίνετε”.

Ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ και επιτέθηκε στις δικαστικούς λειτουργούς και τράπεζες, λέγοντας πως οι τράπεζες είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων ευθύνονται φταίνε για την εξαθλίωση της Ελλάδας.
«Επειδή μιλάμε για τυχοδιώκτες, για ένα σύστημα συναλλαγής, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη, εκτός από τον λογαριασμό μισθοδοσίας, όλοι οι άλλοι λογαριασμοί να είναι ανενεργοί και δεν θα ξαναμπούν λεφτά στις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά παρόλα αυτά έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή και την οικονομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ να ελέγχουν ανά ώρα την εξέλιξη των λογαριασμών.
«Τίθενται πολλά ερωτήματα προς όλες τις κατευθύνσεις και αίρεται η εμπιστοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις”, είπε.
Την απορία του για το πόσο είναι εφαρμόσιμο  το “κλείσιμο ” των λογαριασμών εξέφρασε  ο  εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου ενώ ζήτησε απαντήσεις για το αν είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ.
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Καραγκιόζος απάντησε πως είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ σημείωσε πως την Μεγάλη Πέμπτη δικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής.  “Καμία άλλη τράπεζα δεν έκανε δήλωση τρίτου, παρά μόνο η Eurobank.  Πρέπει να στραφούμε εναντίον της τράπεζας και κατά παντός υπευθύνου” είπε χαρακτηριστικά.

“Την Τρίτη του Πάσχα στην απόφαση του προέδρου αναφέρονταν τρεις λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, που ήταν μηδενικοί. Έτσι κάναμε παρέμβαση την προηγούμενη Παρασκευή και δεν έγινε δεκτή”. Ενώ υπήρχε προσωρινό δεδικασμένο, δεν εφαρμόστηκε.  Δεν έκανε δεκτή ούτε την αίτηση  αναστολής της προσωρινής διαταγής της Eurobank για την οποία κάναμε εμείς πρόσθετη παρέμβαση για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς. Από την Μ.Πέμπτη έχουμε πάρει  αναστολή εκτέλεσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκταμιευθεί τίποτα.  Η  προσωρινή διαταγή αιτήσεως αναστολής που λάβαμε τη Μ.Πέμπτη έγινε πριν καταθέσει  δήλωση τρίτου η Eurobank.Ήταν η μοναδική τράπεζα που δήλωσε ότι έχει αυτά τα λεφτά.  Αυτό δεν έπρεπε να το κάνει.  Ξαφνικά πήγε και έκανε δήλωση τρίτου ενώ εμείς ήδη είχαμε λάβει την προσωρινή διαταγή.  Η αίτηση αναστολής αναφέρει ρητά ότι αναστέλλεται  η διαδικασία προσωρινής αναγκαστικής εκτέλεσης.  Στις αιτήσεις και στα δικόγραφα που κάναμε συμπεριλαμβάναμε το σύνολο των λογαριασμών μας”  ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καραγκιόζος.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ  σημείωσε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.  πως η νομική υπηρεσία πάλεψε για την υπόθεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το