Ελλάδα

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Τι λέει η μητέρα του 11 μηνών παιδιού

“Μικρό κοριτσάκι ήταν. Ακολουθούσε μία φαρμακευτική αγωγή. Είχαμε εντολές από τον γιατρό για το πώς θα δώσουμε το φάρμακο. Πώς να δώσουμε το υπόθετο. Την επόμενη μέρα, όταν σηκώθηκα να της δώσω γαλατάκι, την είδα νεκρή. Κατευθείαν ο άντρας μου πήρε το παιδάκι και το πήγε στο νοσοκομείο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η μητέρα του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού” όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής.

Οι γονείς του 11 μηνών βρέφους, οι οποίοι χθες μαζί με ένα άλλο ζευγάρι από τη Συρία βρέθηκαν για πολλές ώρες στη ΓΑΔΑ δίνοντας κατάθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού υπήρξε ανατροπή στο πόρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έγινε αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, παρά μόνο σε κακοποίηση.

Ωστόσο, γιατροί ανέφεραν ότι οι αλλοιώσεις που παρατηρούνταν μπορεί να προέρχονται από την πάθηση από την οποία έπασχε το βρέφος. Ακολούθως, τη Δευτέρα, οι ιατροδικαστές, μετά την εξέταση που έκαναν στη σορό του βρέφους, ανέφεραν ότι το παιδί φέρει σημάδια κακοποίησης που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν. Η μητέρα του παιδιού απέδωσε τις κακώσεις στο γεγονός ότι στην άτυχη μικρούλα χορηγούνταν αγωγή με υπόθετα, καθώς και στο ότι της έκανε κλύσμα.

Νωρίτερα την Τρίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ανέφερε ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ιατροδικαστής δήλωσε ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

Ο εισαγγελέας αποφασίζει για το νεκρό βρέφος
Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του όλο το προανακριτικό υλικό για το 11 μηνών βρέφος, το θάνατό του και το ενδεχόμενο να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, με προσοχή και επιστημονική τεκμηρίωση, έχουν συμπεριλάβει ιατρικές γνωμετεύσεις, καταθέσεις ιατρών, των γονέων και των φιλοξενουμένων και πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο τής σεξουαλικής κακοποίησης του βρέφους είναι χωρίς βάση.

Αντίθετα, θεωρούν ότι τα τραύματα, που έφερε στο κορμάκι του το κοριτσάκι, προέρχονται από το σωληνάριο με το σκληρό πλαστικό στόμιο, με το οποίο η μητέρα του χορηγούσε φάρμακο για την αντιμετώπιση τής ασθένειάς του. Η μητέρα, άλλωστε, στην κατάθεσή της είχε πει ότι στην προσπάθειά της -και ενώ το παιδί της είχε σπασμούς- είδε να προκαλείται τραυματισμός στην περιοχή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το