Ελλάδα

Νεκρή τουρίστρια στο φαράγγι Καψά Σητείας – Βίντεο από την επιχείρηση διασωστών

Μία πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση οργάνωσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Αστυνομίας και την ΕΔΕΑΚ, για τη μεταφορά μιας 51χρονης τουρίστριας από το Βέλγιο, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο φαράγγι του Καψά στα κάτω Περβολάκια Σητείας.

Ένα ζευγάρι Βέλγων περιπατητών αποφάσισε να επισκεφτεί το φαράγγι του Καψά γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ οι συνθήκες δεν ήταν οι πιο κατάλληλες λόγω της αυξημένης ζέστης. Μόλις το ζευγάρι μπήκε στο φαράγγι, η 51χρονη από το Βέλγιο δήλωσε στον σύζυγό της ότι δεν είναι καλά και του είπε να το αναβάλλουν, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν. Περίπου στη μέση της διαδρομής η 51χρονη έχασε τις αισθήσεις της και ο σύζυγός της την άφησε και κινήθηκε μόνος του μέσα στο φαράγγι για να βρει σήμα το κινητό του για να καλέσει βοήθεια.

Σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε ο σύζυγος, εκτός από τα παραπάνω, η Βελγίδα αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και της εθελοντικής ομάδας διάσωσης ΕΔΑΕΚ πού έφτασαν άμεσα στο σημείο στήνοντας την επιχείρηση διάσωσης.

Οι ομάδες προσέγγισαν το σημείο που ήταν η Βελγίδα, εντοπίζοντάς την δυστυχώς νεκρή. Η μεταφορά της σορού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της έντονης μορφολογίας του φαραγγιού και εξουθένωσε σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις των ομάδων διάσωσης.

Η σορός της 51χρονης Βελγίδας μεταφέρθηκε για νεκροψία στο Ηράκλειο, όπου αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την Βελγίδα.

Δείτε το video που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook οι Εθελοντές Διασώστες εκτάκτων αναγκών Κρήτης

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το