Κόσμος

Νεκρή 13χρονη στον Παναμά -Ένα από τα νεότερα θύματα της πανδημίας

Ο Παναμάς ανακοίνωσε τον θάνατο μιας 13χρονης από κορωνοϊό, ένα από τα νεότερα θύματα της πανδημίας στον κόσμο.
Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, οι Αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν τον θάνατο μιας 13χρονης, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα «φωνάζουν» εδώ και μέρες οι ειδικοί, πως ο κορωνοϊός αφορά και τους νεότερους ανθρώπους.

Πριν από μερικές ημέρες, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ απευθύνθηκε στους νέους ανθρώπους ανά τον κόσμο λέγοντας πως «δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, να νοσηλευτούν ακόμη και να πεθάνουν».

Τα ηλικιακά στατιστικά μεγάλης έρευνας για τον κορωνοϊό
Σε ευρεία έρευνα 72.000 ασθενών από τον Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, η Κίνα έχει καταγράψει τον τρόπο που «χτυπά» ο κορωνοϊός ανά ηλικιακές ομάδες. Φαίνεται λοιπόν πως πράγματι, άνω του 50% των ασθενών είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Τα ποσοστά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά ηλικία

Ωστόσο, στο δείγμα της έρευνας, το 2% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορούσε παιδιά και εφήβους ως 19 ετών, ενώ ένα 8,1% των ασθενών είναι ηλικίας 20 με 29 ετών.

Στην ίδια έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Κίνα καταγράφει έναν θάνατο παιδιού από τον κορωνοϊό και 7 νεκρούς στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 29 ετών, με περισσότερο από το 80% των θυμάτων να είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το