Τοπικά

Νέοι ορίζοντες για ομάδα ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου με τη συμμετοχή περίπου 20 μαθητών  

Ομάδα ρομποτικής λειτουργεί από φέτος στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου με τη συμμετοχή περίπου 20 μαθητών και από τις τρεις τάξεις που μυούνται στα μυστικά του νέου μαγικού αυτού κόσμου. Άλλωστε, όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι έφηβοι είναι η γενιά που θα μάθουν να ζουν με τα ρομπότ στα χρόνια που έρχονται.

Τα μαθήματα διεξάγονται δύο ώρες την εβδομάδα εκτός σχολικού ωραρίου στον χώρο του εργαστηρίου φυσικής. Υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας είναι ο διευθυντής κ. Γιάννης Καραφέρης και ο καθηγητής φυσικής κ. Δημήτρης Πάτρας.

Ο κ. Καραφέρης ανέφερε πως «καταφέραμε και εξοικονομήσαμε χρήματα από τη σχολική επιτροπή αγοράζοντας το πρώτο μικρό ρομπότ, ενώ αναμένουμε και άλλο εξοπλισμό από τη wrohellas. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής».

Από την πλευρά του κ. Πάτρας επισήμανε πως «αρκετοί μαθητές της ομάδας μας έχουν προηγούμενη εμπειρία, καθώς ασχολούνται και στο σπίτι τους με ρομποτικά συστήματα, αντλώντας γνώσεις από διάφορες πηγές. Το θέμα μας είναι η ρομποτική στο περιβάλλον».

Ο μαθητής της Α’ Τάξης Γιώργος Κουτσουνούρης ανέφερε πως «το μάθημα της ρομποτικής είναι πολύ ενδιαφέρον», ενώ από την πλευρά του ο μαθητής της Α’ Τάξης Ηλίας Σαράτσης είπε πως «είμαστε η γενιά που θα ασχοληθεί με τη ρομποτική πιο συστηματικά, καθώς τα ρομπότ μπήκαν στη ζωή μας και σε λίγα χρόνια όλα θα είναι αυτόματα».

Παίρνοντας τον λόγο ο μαθητής της Β’ Τάξης Θανάσης Καραμούτης είπε πως «οι μαθητές βοηθιούνται να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να μάθουν για τα ρομπότ που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας».

Επίσης ο μαθητής της Α’ Τάξης Δημήτρης Ιωάννου είπε πως «η ρομποτική είναι ένα σημαντικό μάθημα. Μάλιστα ασχολούμαι και στο σπίτι μου με τη ρομποτική».
Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Ηρακλής Στράγκας δήλωσε πως «η ρομποτική και ο αυτοματισμός είναι το μέλλον και χρειάζεται να μαθαίνουμε πράγματα ακόμη και για την εύρεση εργασίας. Μάλιστα με τον προγραμματισμό ασχολούμαι και στο σπίτι μου».

Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Λευτέρης Πρωτόπαππας είπε πως «η ρομποτική ανοίγει νέους ορίζοντες στο μέλλον και είναι απαραίτητο μάθημα για το κάθε σχολείο λόγω και της εξέλιξης της τεχνολογίας».
Ακόμη ο μαθητής Αναστάσης Μιχαιλίδης της Β’ Τάξης είπε έχει ρομπότ στο σπίτι και του αρέσει πολύ να ασχολείται με τη ρομποτική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το