Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέοι διαξιφισμοί στη Βουλή για τα περί χρηματισμού και 180

Με αμείωτη ένταση και σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση αναφορικά με το ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών ώστε να υποστηρίξουν την κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τη σκυτάλη της διαμάχης πήρε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία από το βήμα της Βουλής ζήτησε να καλέσει ο εισαγγελέας και τον πρωθυπουργό λέγοντας:
“Αυτή η δήλωση από μόνη της, ότι δηλαδή υπάρχουν διαθέσιμοι 180 που δεν υπήρχαν ούτε επί τρικομματικής κυβέρνησης. Άγνωστοι, έτοιμοι να ψηφίσουν έναν άγνωστο, άδηλο, οιονδήποτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι δήλωση η οποία έπρεπε να έχει κινήσει από μόνη της το εισαγγελικό ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι σε αυτή την εισαγγελική έρευνα, που έχει διαταχθεί, θα κληθεί ο κ. Σαμαράς γιατί είναι δήλωση που υποδηλώνει σφετερισμό της εξουσίας του Κοινοβουλίου”.

Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος είπε προς την κ. Κωνσταντοπούλου:
“Άκουσα προηγουμένως να λέτε ότι μία πολιτική δήλωση του πρωθυπουργού επισείει – δήθεν – ποινικές κυρώσεις. Όλα αυτά είναι σύνδρομα. Γιατί δεν πάτε κι εμένα στα δικαστήρια; Γιατί δεν πάτε κι εμένα στον Εισαγγελέα; Κι εγώ έλεγα πριν από δέκα μέρες, πριν από πέντε μέρες, σήμερα το πρωί, ότι θα βρεθούν οι εκατόν ογδόντα Βουλευτές. Γιατί δεν μας πάτε στα δικαστήρια;”

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας επίσης στη Βουλή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος λέγοντας:
“Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ‘δεν έχετε τους εκατόν ογδόντα’. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για το σφετερισμό της εξουσίας του Κοινοβουλίου, διότι αυτά υποθέτω τα αναφέρετε και για τον κ. Τσίπρα, ότι πρέπει να τον καλέσει ο ανακριτής, για να μας πει γιατί δεν υπάρχουν οι εκατόν ογδόντα και υπάρχουν οι εκατόν είκοσι”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, είπε πως ξεπεράστηκε κάθε όριο και αφού αναρωτήθηκε “σε ποια πολιτική αθλιότητα” θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει λέγοντας: “Επιτέλους δηλητηριάζετε τη Δημοκρατία”.

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου παίρνοντας εκ νέου τον λόγο είπε πως η συγκυβέρνηση φοβάται τις εκλογές και πρόσθεσε:
“Φοβάστε ότι θα σας στείλει σπίτι σας ο ελληνικός λαός. Φοβάστε τις συνέπειες των τροπολογιών που έχετε φέρει στη Βουλή”.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ευρωεκλογές: Ρεκόρ μεταπολίτευσης η αποχή, προβλέπουν δημοσκόποι

Για αποχή – ρεκόρ στα χρόνια της μεταπολίτευσης, κάνουν λόγο δημοσκόποι, εκτιμώντας ότι το ποσοστό…

29 Μαΐου 2024

Απειλητικά mail στα σχολεία της Αττικής: Από γνωστό φαρσέρ και… μεταφρασμένα με google translate

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την μαζική αποστολή email σήμερα (29/5) σε περισσότερα από…

29 Μαΐου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε ψυχολόγος του νοσοκομείου για το θάνατο της Μαλένας

Ακόμη ένας γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατέθεσε σήμερα (28/5) στη δίκη της Ρούλας…

29 Μαΐου 2024

42χρονη κατήγγειλε πρώην σύντροφό της για βιασμό

Για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και κλοπή με θύμα την 42χρονη πρώην ερωτική του σύντροφο, κατηγορείται…

29 Μαΐου 2024

Singapore Airlines: Ραγδαία πτώση του ύψους του αεροσκάφους προκάλεσε τον τραυματισμό των επιβαινόντων

Tο προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα για την πτήση της Singapore Airlines,…

29 Μαΐου 2024

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε εκκλησίες του Βόλου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, -3- περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων -2- τετελεσμένες…

29 Μαΐου 2024