Τοπικά

Νέες τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα ατυχήματα σε Ρήγα Φεραίο και Αλμυρό

Να εξαπατήσουν τηλεφωνικά δημότες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με πρόσχημα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν προ ημερών και στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού, με τους επιτήδειους να υποδύονται τηλεφωνικά τους αστυνομικούς και να ζητούν χρήματα για δήθεν δυστυχήματα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, «ενημερώνουμε τους δημότες ότι παρατηρήθηκαν περιστατικά με τηλεφωνικές κλήσεις επιτήδειων, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με πρόφαση ατυχήματα συγγενικών προσώπων. Είναι απάτη. Μην δίνετε χρήματα σε κανέναν που σας καλεί για δήθεν ατυχήματα συγγενικών σας προσώπων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν προ λίγων ημερών και στην περιοχή του Αλμυρού, όπου σύμφωνα με δημότες απατεώνες τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και δήλωναν ότι είναι αστυνομικοί, εξιστορώντας τους μια ψευδή ιστορία τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη ως ηθικός αυτουργός συγγενικό τους πρόσωπο. Στη συνέχεια, ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από την οικογένεια, προκειμένου να αποσιωπήσουν την υποτιθέμενη εξ’ αμελείας ανθρωποκτονία.
Σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικοι του Αλμυρού, «δέχτηκαν τηλεφωνήματα με στόχο την εξαπάτησή τους, με τους επιτήδειους από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να αναφέρουν ότι συγγενικό τους πρόσωπο τράκαρε, έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση του κόσμου από τις πλημμύρες» προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Επίσης, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου.
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού προσώπου, να επιδιώκουν πάντα οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γνωστό ή συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται από το τηλέφωνο του πολίτη και με δική τους πρωτοβουλία.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.

Share
Ετικέτες: απάτες

Πρόσφατα άρθρα

Οι αλληλομηνύσεις του αστυνομικού και της λιμενικού, η φραστική επίθεση και η επιστολή για προσωπικά θέματα…

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έλαβε χθες τέλος μια δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ ενός συνταξιούχου πλέον…

24 Νοεμβρίου 2023

Ντόλι Πάρτον: Με στολή τσιρλίντερ στα 77 της – Τρελάθηκε παρουσιαστής

Ένα εντυπωσιακό σόου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης η Ντόλι Πάρτον στο ημίχρονο του αγώνα…

24 Νοεμβρίου 2023

Ο «Γολγοθάς» 40χρονης, ο καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο και το σπαρακτικό «ευχαριστώ» στα «αγγελάκια» της Λάρισας: “Ξέρω ότι δεν θα με αφήσετε να φύγω…»

Μια 40χρονη γυναίκα που ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» καθώς νοσεί από καρκίνο προχωρημένου σταδίου,…

24 Νοεμβρίου 2023

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Βόλου με το Κοινωνικό Φαρμακείο

Την Παρασκευή 24/11/23 η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του δήμου Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση…

24 Νοεμβρίου 2023

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσιάζει ερευνητικά αποτελέσματα δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιείται υβριδική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του…

24 Νοεμβρίου 2023

Συνεδρίασε το Συντονιστικό για χιονοπτώσεις

Υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας κου Ιωάννη Τέα και παρουσία εκπροσώπων των…

24 Νοεμβρίου 2023