Τοπικά

Νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ξενοδοχειακών μονάδων προς τον Δήμο Βόλου που αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το καθεστώς νέων ρυθμίσεων για ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου, προκειμένου να καταβάλουν σε δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς τον Δήμο και να απαλλαχθούν από τις προσαυξήσεις. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων έχουν κατατεθεί από το 2019.

Στη σημερινή συζήτηση του θέματος που έγινε με τη χρήση του διαδικτύου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης δήλωσε ότι λόγω συγκυρίας και με πιθανότατο το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ο περιορισμός ή και η παύση των εργασιών δεν έπρεπε παρά να δοθεί η διευκόλυνση. Επισήμανε όμως πως έπρεπε να υπάρχει αρκετά πιο αναλυτικά η καταγραφή της καθεμιάς περίπτωσης, ποια η εξέλιξη των χρεών, διότι φαίνεται πως αυξάνονται συνεχώς για κάποιους. «Θα έπρεπε να προκύπτει από τη εισήγηση πώς τα πήγαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις- γιατί όλοι έχουν χρόνια ρυθμίσεις- το δείγμα αξιοπιστίας τους τα προηγούμενα χρόνια. Όταν περάσει η μπόρα, ο Δήμος θα πρέπει να παρακολουθεί σοβαρά το θέμα, γιατί πρόκειται για δημόσια έσοδα και δεν πρέπει να γίνουν καταχρήσεις με πρόσχημα την δεδομένη χρονική περίοδο» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος έχει ευθύνη καθώς άφησε την κατάσταση να ξεφύγει και τα χρέη να πλησιάζουν τα 3 εκ. ευρώ.
Ο κ. Αποστολάκης καταψήφισε το θέμα για την περίπτωση του Domotel Χενία Βόλου ενώ ψήφισε λευκό στα αιτήματα των άλλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το