Τοπικά

Νέες προσβάσεις για τις παραλίες της Αλοννήσου

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΒΑΦΙΝΗΣ-

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά νέες προσβάσεις σε παραλίες στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής, στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση “Αλώνια” προς Βρυσίτσα», προϋπολογισμού 435.000,00€ (με ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση “Αλώνια”, στην είσοδο του οικισμού της Χώρας, και καταλήγει στην παραλία Βρυσίτσα. Ο δρόμος στην παρούσα φάση είναι χωματόδρομος, μέτριας έως κακής βατότητας, μέσου πλάτους 3,5-5 μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ευχερής και ασφαλής χρήση του από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επισκέπτες. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε μήκος 1.810,71 m, τα αναγκαία τεχνικά για την απορροή των ομβρίων, καθώς και η απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Το έργο συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού , αλλά και στην περεταίρω ανάπτυξή του, καθόσον με την αποκατάσταση της επικοινωνίας με την περιοχή στην οποία καταλήγει, διευρύνει τις προς επίσκεψη περιοχές στο νησί.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά τη σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το