Οικονομία

Νέες προσκλήσεις επιχειρηματικότητας προανήγγειλε ο Χαρίτσης

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55% (ποσό άνω των 2,5 δισ. ευρώ)

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του στην «Πρώτη Συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου», που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην ομιλία του για το αναπτυξιακό πλαίσιο και το νέο ΕΣΠΑ, παρουσίασε αναλυτικά τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη συντονισμένη ενεργοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων – όπως είναι το νέο ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το σχέδιο Γιούνκερ, τα νέα εργαλεία που σχεδιάζονται, σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Χαρίτσης ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, καθώς, όπως είπε, οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55% (ποσό άνω των 2,5 δισ. ευρώ).

Ο υφυπουργός στάθηκε ακόμη στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016 – (α) το αναπτυξιακό Ταμείο Συμμετοχών, (β) το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), (γ) το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» -, καθώς και σε εκείνα που θα ακολουθήσουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 – (δ) το νέο Ταμείο Υποδομών, διάδοχο σχήμα του JESSICA, και (ε) το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παρθενικό ταξίδι για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου – Φόβοι για επικίνδυνες ποσότητες μεθανίου στην ατμόσφαιρα

Σάλπαρε το Σάββατο, από το Μαϊάμι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Icon of the…

28 Ιανουαρίου 2024

Στο Τζάνειο με βαριά εγκαύματα εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ μετά από ηλεκτροπληξία σε εργασίες στην Σκιάθο

Στο Τζάνειο της Αθήνας νοσηλεύεται σε κρίσιμι κατάσταση 52χρονος εργαζόμενος απο τα Φάρσαλα όταν κατά…

28 Ιανουαρίου 2024

Επίδομα παιδιού: Ποιοι πληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου

Στο τέλος του μήνα θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού.…

28 Ιανουαρίου 2024

Τα «απόνερα» της κακοκαιρίας Daniel: Πάνω από 450 εκατ. ευρώ η αποκατάσταση του σιδηροδρόμου – Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα

Τα 450 εκατομμύρια ευρώ θα ξεπεράσει – σύμφωνα με τους μέχρις στιγμής υπολογισμούς - το…

28 Ιανουαρίου 2024

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία της 21χρονης Ραφαέλα – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Την ενίσχυση του Make - A - Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος) ώστε να συνεχίσει…

28 Ιανουαρίου 2024

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Για ποιους ολοκληρώνεται η πληρωμή τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Ξεκίνησε ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης 24/1 η καταβολή των συντάξεων καθώς για αυτό…

28 Ιανουαρίου 2024