Ελλάδα

Νέες παραιτήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις εκτός από την πολιτική γραμματεία

newego_LARGE_t_1101_54551762

Αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τρία ακόμη στελέχη του κόμματος που όπως έχει γίνει γνωστό μετέχουν στο νέο σχηματισμό της «Λαϊκής Ενότητας» που σχηματίστηκε υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σε κοινή τους δήλωση Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη αναφέρουν ότι «η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Κάνουν ακόμη λόγο για κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, σημειώνοντας:
«Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί».

Τα τρία στελέχη καλούν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν όλοι μαζί τον αγώνα που ξεκίνησε μέσα από τις γραμμές της “Λαϊκής Ενότητας”.
«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές», τονίζουν.

Πηγή Megatv

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το