Ελλάδα

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο με τέσσερις εμπλοκές (video)

«Εύφλεκτες» είναι οι ισορροπίες που κυριαρχούν τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο στην «σκιά» της σύγκρουσης Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τους S-400. Η Άγκυρα τις τελευταίες μέρες φαίνεται να ξεσπάει στο Αιγαίο με εκατοντάδες παραβιάσεις ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο και το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος».
Το σημερινό νέο κύμα τουρκικών προκλήσεων πραγματοποιήθηκε στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι με δεκάδες παραβιάσεις και με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη την ίδια ώρα να διαμηνύει ότι οι ενέργειες τις Τουρκίας δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης.

Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε το πρόγραμμά του καλώντας έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο.
Το κρεσέντο των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο συνεχίστηκε και σήμερα με δεκάδες υπερπτήσεις. Πιο συγκεκριμένα δυο τουρκικά μαχητικά F-16 παραβιάζοντας το FIR μεταξύ Λέσβου και Χίου πέταξαν διαδοχικά και σε μεγάλο ύψος πάνω από το Φαρμακονήσι , Αγαθονήσι και το Κουνελονήσι. Απέναντί τους βρέθηκαν ακαριαία τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής ενώ κατά την διάρκεια της αναχαίτισής τους σημειώθηκαν και τέσσερις εμπλοκές.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις αρχές τις εβδομάδας το «κοντέρ» τις τουρκικής προκλητικότητας έχει γράψει τουλάχιστον 270 παραβιάσεις.

Πού μπορεί να οδηγήσει η κλιμακούμενη ένταση
Στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN TV βρέθηκε ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Σάκης Παπανικολάου αναλύοντας τις νευρικές κινήσεις της Άγκυρας.
Στην ερώτηση της Έλλης Στάη αν φοβάται ο ίδιος κάποιο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο αυτό το καλοκαίρι, ο αντιπτέραρχος απάντησε ότι κάτι τέτοιο ποτέ εν έπαψε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αποκλείοντας παράλληλα κάποιο σχεδιασμένο «ατύχημα» από την πλευρά της Τουρκίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το